Τρίτη 10 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ
Να μπει τέρμα στον αυταρχισμό και τις προσπάθειες εκφοβισμού των υγειονομικών

Να μπει τέρμα στον αυταρχισμό και τις προσπάθειες εκφοβισμού της διοίκησης απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ και καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση αύριο, Τετάρτη, στις 8 π.μ., στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Για τη συμμετοχή στη συνέλευση το Σωματείο έχει προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας (8 - 10 π.μ.).

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η διοίκηση του ιδρύματος, σε μια απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια, έστειλε τον γιατρό Εργασίας και μια επισκέπτρια Υγείας να κάνουν κατ' οίκον επισκέψεις σε τρεις αναισθησιολόγους που ασθενούσαν για να ...επιβεβαιώσει ότι πράγματι νοσούσαν από κορονοϊό!

Αυτή η προσβλητική αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των ίδιων των γιατρών έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αυταρχικές συμπεριφορές της διοίκησης που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα: Η «απαγόρευση» δηλώσεων στα Μέσα Ενημέρωσης, η προσπάθεια φίμωσης εκλεγμένων μελών του Σωματείου και της τριμελούς επιτροπής γιατρών, τα συνεχή «εντέλλεσθε» για μετακινήσεις, η ανάκληση κανονικών αδειών, η αυθαίρετη καρατόμηση και επιλογή προϊσταμένων και διευθυντών τμημάτων, είναι μερικές από τις ενέργειες που υπενθυμίζει το Σωματείο. «Στόχος της αυταρχικής συμπεριφοράς της διοίκησης είναι να επιβάλουν τη σιγή σε όσους αναδεικνύουν τα προβλήματα και διεκδικούν λύσεις», τονίζει. «Αντιπαλεύουμε την τρομοκράτηση και τον αυταρχισμό των διοικήσεων. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και τους ενόχους, θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε στην προσπάθεια αποδυνάμωσης και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων», ξεκαθαρίζει.

Στο πρόσωπο της διοίκησης και της απαράδεκτης ενέργειάς της καταδικάζουν «τη διαχρονική πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, την οποία εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και υπηρετούν η παρούσα αλλά και οι προηγούμενες διοικήσεις ΥΠΕ και νοσοκομείων». «Αντιτασσόμαστε σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων που διεκδικούν. Παλεύουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα παρέχει υπηρεσίες στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης με κριτήριο την καθολική ικανοποίηση των αναγκών», καταλήγουν οι τρεις γιατροί στην κοινή τους δήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ