Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Κάλεσμα γενικού ξεσηκωμού για τη ΛΑΡΚΟ με αφετηρία τη σύσκεψη της Κυριακής

68 σωματεία και φορείς έχουν δηλώσει συμμετοχή στην πρωτοβουλία

Σε ξεσηκωμό ενάντια στο σχέδιο εκποίησης της ΛΑΡΚΟ καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου
Σε ξεσηκωμό ενάντια στο σχέδιο εκποίησης της ΛΑΡΚΟ καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου
Με την κυβέρνηση να βάζει μπρος το αντιλαϊκό σχέδιο εκποίησης της ΛΑΡΚΟ, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας απευθύνει κάλεσμα ξεσηκωμού και μαζικής συμμετοχής στην ανοιχτή σύσκεψη σωματείων και φορέων που οργανώνει την Κυριακή 8/12, στις 10.30 π.μ., στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

«Τώρα είναι η ώρα του γενικού ξεσηκωμού όλων μας», τονίζει και καλεί σωματεία, φορείς, εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής «να σταματήσουμε το έγκλημα που λέγεται εκκαθάριση εν λειτουργία - εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, ανεργία, καταστρατήγηση σε ό,τι έχει απομείνει από δικαιώματα».

Σημειωτέον, η κυβέρνηση έχει ορίσει επιτροπή απογραφής της περιουσίας του εργοστασίου της Λάρυμνας και των μεταλλείων του Αη Γιάννη, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μέχρι τις 20 Δεκέμβρη, κάνοντας το πρώτο βήμα για να μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης και εκποίησης η επιχείρηση, ολοκληρώνοντας δηλαδή το έγκλημα που φέρει την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Ηδη, 68 σωματεία και φορείς έχουν δηλώσει συμμετοχή στη μεγάλη σύσκεψη της Κυριακής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, σε σωματεία, συλλόγους, επιστημονικούς φορείς, κοινότητες, δήμους, Περιφέρειες, κατοίκους, σχολεία, πανεπιστήμια.

Μεταξύ αυτών, συμμετοχή έχουν δηλώσει:

Τα Εργατικά Κέντρα Λαμίας, Λιβαδειάς, Φωκίδας, Εύβοιας, δεκάδες εργατικά σωματεία και σωματεία συνταξιούχων από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αταλάντης, οι Σύλλογοι Επαγγελματοβιοτεχνών Αταλάντης και Μακρακώμης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ κ.ά.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι δήμοι Λοκρών, Ψαχνών και Μακρακώμης, οι τοπικές κοινότητες Μαρτίνου, Τραγάνας, Αταλάντης, Λάρυμνας, Μαλεσίνας, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αταλάντης, Τραγάνας και Ατταλης, ο Αθλητικός Σύλλογος «Προοδευτική» Λάρυμνας και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αταλάντης.

  • Λεωφορεία για τη συμμετοχή στην εκδήλωση θα αναχωρήσουν το πρωί της Κυριακής από Λαμία (8 π.μ., πλατεία Πάρκου), Ψαχνά (8.30 π.μ., δημαρχείο) και Χαλκίδα (9 π.μ., πλατεία Βούρκου).
Κάλεσμα - απάντηση στην προπαγάνδα που συνοδεύει την αντιλαϊκή μεθόδευση

Στο μεταξύ, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας με ανακοίνωσή του σχολιάζει το γεγονός ότι πέρα από τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, το έδαφος για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις για τη ΛΑΡΚΟ «στρώνουν» και μια σειρά από δημοσιεύματα που αναπαράγουν αναληθή και ατεκμηρίωτα στοιχεία, παρουσιάζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ως ενόχους για τη σημερινή κατάσταση της επιχείρησης...

Απαντώντας σε αυτήν τη στοχευμένη προπαγάνδα (περί «τζάμπα» οικισμού που προσφέρει η ΛΑΡΚΟ στους εργαζόμενους, περί «εισοδημάτων 70.000 ευρώ» κ.ο.κ.), το Συνδικάτο καλεί όλους τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος στη σύσκεψη της Κυριακής στη Λάρυμνα, προκειμένου να δουν από πρώτο χέρι αν π.χ. «η διαμονή στους οικισμούς της ΛΑΡΚΟ είναι προτέρημα ή κίνητρο που πατά στη φτώχεια, για να έχει εργαζόμενους η ΛΑΡΚΟ. Τους καλούμε να έρθουν να τους δώσουμε τα εξοφλητικά μας και να μας βγάλουν από πού προκύπτουν τα 70.000 ευρώ εισοδήματα»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ