Σάββατο 26 Νοέμβρη 2022 - Κυριακή 27 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτικό μνημόσυνο για τον Πανάγο Κούτουλα

Στη μνήμη του συζύγου, πατέρα, παππού και συντρόφου Πανάγου Κούτουλα η οικογένειά του πραγματοποίησε πολιτικό μνημόσυνο μπροστά στο μνήμα του που βρίσκεται στο χωριό Σερνικάκι Αμφισσας όπου γεννήθηκε.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν η οικογένειά του, συγγενείς, ανίψια με τις οικογένειές τους, φίλοι και εκ μέρους της ΚΟ Αμφισσας του ΚΚΕ ο Γιάννης Παναγής και ο Αντώνης Αλεξός, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Φωκίδας.

Ο Πανάγος Κούτουλας συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες στιγμές του λαϊκού κινήματος μέσα από τις γραμμές της ΟΚΝΕ, του ΕΑΜ ΝΕΩΝ, της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ. Το 1947 βγήκε αντάρτης στη 2η Μεραρχία του Διαμαντή. Αναδείχτηκε σε αξιωματικό Π.Ε. λόχου. Το καλοκαίρι του 1949 όντας στον Γράμμο εντάχθηκε στο συγκρότημα Φλωράκη - Μπελογιάννη. Συμμετείχε στις πιο δύσκολες επιχειρήσεις του ΔΣΕ.

Στις Λαϊκές Δημοκρατίες σπούδασε, απόχτησε μαρξιστική - λενινιστική μόρφωση, δούλεψε στον κομματικό μηχανισμό - στον ιδεολογικό τομέα. Ηταν υπεύθυνος του περιοδικού "Νέος Κόσμος". Το 9ο Συνέδριο, εκτιμώντας την πίστη, την αφοσίωση, τη δράση και τις ικανότητές του, τον ανέδειξε μέλος της ΚΕ. Μετά τη μεταπολίτευση, το 1975, ήρθε στην Ελλάδα και ανέλαβε τη διεύθυνση του περιοδικού "Κομμουνιστική Επιθεώρηση". Στο 10ο Συνέδριο επανεκλέχτηκε στην ΚΕ του Κόμματος.

Στη μνήμη του, η σύζυγό του Θωμαή, οι γιοι του Αστέρης και Δημήτρης και τα εγγόνια του, προσφέρουν 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αργυρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ