Σάββατο 26 Νοέμβρη 2022 - Κυριακή 27 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Συνεχίζουμε, «ένας για όλους και όλοι για έναν»

Να ξεκαθαρίσει άμεσα η κυβέρνηση τις προθέσεις της σχετικά με την ενιαία επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, απαιτεί σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, χαιρετίζοντας παράλληλα την αποφασιστική στάση των εργαζομένων, που απέτρεψε την απόλυση των 6 εργολαβικών συναδέλφων τους.

«Το αίσθημα που είναι ριζωμένο μέσα στην καρδιά μας, και αποτυπώνεται στη φράση "ένας για όλους και όλοι για έναν", είναι αυτό που μας έχει κρατήσει όρθιους, μέσα στη ΛΑΡΚΟ, και που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Η αταλάντευτη αποφασιστικότητα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, να είναι διατεθειμένοι σε κάθε φάση με ψυχραιμία να εξαντλούν κάθε περιθώριο διαλόγου, αλλά και παράλληλα με αποφασιστικότητα να δηλώνουν έτοιμοι να συγκρουστούν μετωπικά με οποιονδήποτε θίξει το μεροκάματο έστω και ενός συναδέλφου, είναι το "όπλο" μας. Η αλληλεγγύη, που εκφράζεται στον αγώνα μας που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι η δύναμή μας», αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο.

Τονίζει ότι η στάση αυτή των εργαζομένων είχε ως αποτέλεσμα να αποτραπούν και αυτήν τη φορά οι απολύσεις που επιχείρησε ο εργολάβος της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ, και κάνει γνωστό ότι αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις που είχαν προκηρυχθεί για τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη.

«Η ανασφάλεια που ζούμε δεν τελείωσε. Η εξέλιξη των εγκληματικών διαγωνισμών εκποίησης της ΛΑΡΚΟ είναι στον "αέρα"», αναφέρει το Σωματείο και καλεί την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

- Πώς έχει διασφαλίσει την ενιαία «επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ» ;

- Πότε θα απεγκλωβιστεί από την εξυπηρέτηση ημετέρων, θα κάνει έναρξη της διαδικασίας «shoot ΚΑΙ ΕΞΩ» στους δουλεμπόρους και θα ενσωματώσει όλους τους εργαζόμενους των εργολαβιών στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ;

- Πώς και πότε θα επιστρέψει τις περικοπές των εργαζομένων την τελευταία τριετία;

- Πότε θα επαναφέρει τα Δώρα εορτών και το επίδομα αδείας;

- Πώς θα καταβάλει τη διαφορά που προκύπτει στις αποζημιώσεις σύμφωνα με τις ΣΣΕ;

- Πώς θα καταβάλει τα προβλεπόμενα από το ασφαλιστήριο ζωής;

Επίσης, το Σωματείο κάνει γνωστό ότι η θητεία του ειδικού εκκαθαριστή πήρε παράταση μέχρι τις 7/2/2023 και ζητά άμεσα να οριστεί η ακριβής ημερομηνία που θα καταβληθούν οι οφειλόμενες αποζημιώσεις αδειών και ρεπό, να λυθεί το ζήτημα της μεταφοράς των εργαζομένων με τα λεωφορεία, η παροχή γάλακτος, ΜΑΠ κ.λπ.

Καταλήγοντας, το Σωματείο ενημερώνει ότι το ΔΣ θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες για να εκτιμήσει την κατάσταση και παράλληλα να ορίσει ημερομηνία Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, «στην οποία συλλογικά θα κάνουμε τον απολογισμό μας, θα συζητήσουμε, θα πάρουμε αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ