Σάββατο 26 Νοέμβρη 2022 - Κυριακή 27 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τον Σπύρο Κοντούλη, ανιψιό του ΕΑΜίτη ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας

Η πλακέτα προς τιμήν του Σπύρου Κοντούλη στη Νέα Φιλαδέλφεια
Η πλακέτα προς τιμήν του Σπύρου Κοντούλη στη Νέα Φιλαδέλφεια
Με τον Σπύρο Κοντούλη, ανιψιό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης Σπύρου Κοντούλη, συναντήθηκε την Παρασκευή στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Αφορμή αποτέλεσε η εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του Κόμματος την περασμένη Κυριακή 20/11, με την τοποθέτηση πλακέτας για τον Κοντούλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Σπ. Κοντούλης ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την τιμητική εκδήλωση που πραγματοποίησε το Κόμμα, ενώ αναφέρθηκε και στην ιστορία της οικογένειάς του, που διώχτηκε τη δεκαετία του '40 για τη δράση της την περίοδο της Κατοχής και αργότερα. Εμφανώς συγκινημένος, ο Σπύρος Κοντούλης, γεννημένος το 1944, εξήγησε ότι πήρε το όνομα του θείου του και ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ όταν έγινε γνωστός ο θάνατός του.

Ο Δ. Κουτσούμπας δώρισε στον Σπ. Κοντούλη την έκδοση του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ «1922 - Ιμπεριαλιστική εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή», ενώ από τη μεριά του ο Σπ. Κοντούλης δώρισε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το βιβλίο του Σπύρου Τζόκα «Η κραυγή της σιωπής», που αναφέρεται στην ιστορία της οικογένειας του Σπύρου Κοντούλη.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ