Σάββατο 5 Νοέμβρη 2022 - Κυριακή 6 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
«ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ - Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά»

Το ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ διανέμεται ένθετο στον σημερινό «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Με μια μοναδική προσφορά κυκλοφορεί ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου»: Οι αναγνώστες της εφημερίδας, οι χιλιάδες που θα τον πάρουν σήμερα και τις επόμενες μέρες στα χέρια τους, θα αποκτήσουν μαζί και το ντοκιμαντέρ «ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ - Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά», παραγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το DVD διαθέτει και κωδικό QR για προβολή μέσω διαδικτύου σε ηλεκτρονικές συσκευές (Η/Υ, κινητό, tablet κ.ά.).

Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο σε 36 αληθινές μαρτυρίες, που δίνουν με λεπτομερή περιγραφή τη σειρά των γεγονότων, με στοιχεία αλλά και ονόματα. Με πλήθος αρχειακών, φωτογραφικών και οπτικοακουστικών τεκμηρίων, σκίτσων, έργων τέχνης, μουσικής και ποίησης που γράφτηκαν στη Μακρόνησο ή και μετά γι' αυτό το κολαστήριο, γίνεται προσπάθεια ο θεατής να αντιληφθεί στην ολότητά του τι εστί «Μακρόνησος».

Σε συνδυασμό με την επιτόπια βιντεοσκόπηση και τη δραματουργική αποτύπωση σε διάφορα σημεία του ντοκιμαντέρ, δίνεται για πρώτη φορά κινηματογραφικά και με ακρίβεια το σύνολο του νησιού της Μακρονήσου, με ξεχωριστή αναφορά σε όλα τα κολαστήριά της, ενώ παρατίθενται λεπτομερώς σημαντικά γεγονότα όπως η σφαγή στο Α' Τάγμα στις 29/2-1/3/1948.

Το ντοκιμαντέρ φωτίζει την ιστορική αλήθεια, τα πραγματικά αίτια πίσω από την ίδρυση αυτού του κολαστηρίου, αλλά και το μέγεθος του εγκλήματος που συντελέστηκε εκεί και της προσπάθειας συγκάλυψής του. Αναδεικνύεται το μεγαλείο της αφοσίωσης στα δίκια του λαού, στη δύναμη της οργάνωσης και της αντίστασης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Οτι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Αφήγηση: Μαριάνθη Σοντάκη. Φωνές μαρτυριών (αλφαβητικά): Δημήτρης Αντωνιάδης, Ελένη Γερασιμίδου, Κώστας Καζάκος, Δημήτρης Καταλειφός, Δανάη Κατσαμένη, Γιώργος Κιμούλης, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Περής Μιχαηλίδης, Παύλος Ορκόπουλος, Θέμης Πάνου, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Στάνκογλου. Σκηνοθετική επιμέλεια: Σήφης Στάμου. Σενάριο: Αλέξανδρος Βαλσαμής, Νίκη Κυριαζή. Μαέστρος: Χρήστος Κολοβός. Πρωτότυπη μουσική: Δημήτρης Ανδρονιάδης. Μοντάζ: Σωτήρης Γκέκας. Διεύθυνση φωτογραφίας: Ακης Βαλεργάκης, Ακης Αποστολίδης. Ηχοληψία: Παύλος Χαρμπαλής.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ