Τρίτη 18 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καταδίκασαν τη ΝΑΤΟική παρουσία στο λιμάνι της Πάτρας

Δυναμική απάντηση στην παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων στην Πάτρα έστειλαν οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που ανέδειξαν το θέμα από την πρώτη στιγμή, με παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου και στον λιμενάρχη, ζητώντας να μην ελλιμενιστούν τα πλοία της λυκοσυμμαχίας στο λιμάνι της πόλης.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, στον υπουργό Αμυνας, απαιτώντας ταυτόχρονα να μην αναβληθεί - όπως είχε απαιτηθεί για λόγους «εθνικής ασφάλειας» - ο ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος».

Οι δράσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ συνεχίστηκαν το πρωί της Κυριακής, με την ανάρτηση γιγαντοπανό απέναντι από το λιμάνι της Πάτρας, ενάντια στον ελλιμενισμό ΝΑΤΟικών πλοίων.

Με μια δυναμική κινητοποίηση οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κάλεσαν τον λαό σε ξεσηκωμό. «Λαέ ξεσηκωμός! Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Εξω το ΝΑΤΟ», έγραφε το σύνθημα του γιγαντοπανό στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

«Σε Ελλάδα και Τουρκία είναι ίδιος ο εχθρός - ΝΑΤΟ, κυβερνήσεις και ιμπεριαλισμός», ξεκαθάρισαν μέσα από τα συνθήματά τους, με αφορμή το γεγονός ότι ανάμεσα στα πλοία της ΝΑΤΟικής δύναμης που ήταν στο λιμάνι ήταν και δύο τουρκικά, ενώ και ο διοικητής της δύναμης ήταν Τούρκος.

Στάλθηκε μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητοι οι ΝΑΤΟικοί στην πόλη και δεν θα επιτρέψει ο λαός της να γίνει το λιμάνι της ορμητήριο των φονιάδων της λυκοσυμαχίας. «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός», ακούστηκε μπροστά από το γιγαντοπανό που απλώθηκε, ενώ τρικάκια πρόταξαν το αίτημα να κλείσουν οι Νατοικές βάσεις, να φύγει το ΝΑΤΟ απ' τη χώρα.

Ακούστηκε το σύνθημα «Πάτρα λιμάνι των λαών, όχι των φονιάδων των ΝΑΤΟικών», ενώ σε μια παράλληλη δράση, με παρέμβαση στο λιμάνι κρεμάστηκε απέναντι από τα τα ΝΑΤΟικά πλοία πανό «Εξω το ΝΑΤΟ - ΝΑΤΟ GO HOME».

Ακολούθησε συγκέντρωση στον χώρο όπου αναρτήθηκε το γιγαντοπανό, με τα συνθήματα κατά της εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο και κατά του ΝΑΤΟ να δονούν την ατμόσφαιρα.

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης, με το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» να κυριαρχεί, όπως και τα «Εξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» και «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ». Η κινητοποίηση χαιρετίστηκε από διερχόμενους οδηγούς, απλό κόσμο που με κορναρίσματα, υψωμένες γροθιές και σφυρίγματα εξέφρασαν τη συμφωνία τους, ενάντια στη δράση των ΝΑΤΟικών.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολεία και πανεπιστημιακές σχολές με την ανακοίνωση των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ, για την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ