Τρίτη 11 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
«Η δύναμη ανήκει στους πολλούς, όλοι στον αγώνα!»

Μαζικά διαδήλωσε ενάντια στην ακρίβεια ο λαός της περιοχής το περασμένο Σάββατο. Τα σωματεία προετοιμάζουν τη συμμετοχή στην απεργία της 9ης Νοέμβρη

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στη νεολαία, σε όλο τον λαό της πόλης να μη «σφίξουν άλλο το ζωνάρι», να απαντήσουν οργανωμένα στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, απηύθυναν σωματεία και μαζικοί φορείς της Νέας Ιωνίας με την κινητοποίηση που οργάνωσαν το πρωί του Σαββάτου. «Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε να μας λένε "όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει"! Δεν προσαρμοζόμαστε! Αγωνιζόμαστε να ζήσουμε και να νικήσουμε!», ήταν το μήνυμα που έστειλαν με τα πανό τους σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχων, μαζικοί φορείς, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σημηριώτη και έκαναν πορεία μέχρι το δημαρχείο. Παράλληλα κάλεσαν σε κλιμάκωση του αγώνα, με μαζική συμμετοχή του λαού της περιοχής στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Το ξεκάθαρο μήνυμα όσων διαδήλωσαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα 16 σωματείων και φορέων, λέγοντας «ως εδώ» και αποφασίζοντας να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, μετέφερε ο Πέτρος Αλέπης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, μιλώντας στη συγκέντρωση. «Η δύναμη ανήκει στους πολλούς, στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, που αν το πιστέψει μπορεί να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα», διαμήνυσε. Σε αυτό το μήκος κύματος επεσήμανε ότι ο λαός θα απαντήσει τόσο στους «νεκροθάφτες της κυβέρνησης», που τον καλούν να «προσαρμοστεί» και τον απειλούν πως διαφορετικά θα πεθάνει, αλλά και σε κάθε διεκδικητή του κυβερνητικού θώκου, που του προτείνει να μείνει άπραγος, περιμένοντας μόνο να έρθει η ώρα για να ψηφίσει.


«Μας απειλούν ότι θα κόψουν από τη θέρμανση των σχολείων, από τους παιδικούς σταθμούς», κατήγγειλε και πρόσθεσε πως ήδη οι γονείς καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν τα παιδιά τα στοιχειώδη. Την ίδια πολιτική υπηρετεί και η δημοτική αρχή, που αυξάνει τις πληρωμές για τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των παιδιών, δεν μειώνει τα τέλη, τους φόρους, τα τροφεία, δεν λέει κουβέντα όταν συγχωνεύονται τάξεις σχολείων, σφυρίζει αδιάφορα για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας της πόλης.

Τα προβλήματα του νοσοκομείου της πόλης και την ανάγκη να γίνει υπόθεση του λαού η διεκδίκηση αιτημάτων, για να καλυφθούν τα δραματικά κενά και ελλείψεις, υπογράμμισε η Δώρα Κούνα, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα».«Σε κάθε συλλαλητήριο θα είμαστε δίπλα σας. Το νοσοκομείο αυτό είναι το δικό σας νοσοκομείο», τόνισε.

Την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, στις συνθήκες μάλιστα της μεγάλης ακρίβειας, ανέδειξε η Ντιάνα Λιάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης».«Δεν μπορεί το 2022 να παρακαλάμε να μην κάνει κρύο στα σπίτια μας και στα σχολεία», τόνισε και διαβεβαίωσε ότι οι εκπαιδευτικοί και το Σωματείο τους θα γίνουν «ασπίδα» για να μην κρυώσει κανένα παιδί στις σχολικές αίθουσες, για να μη βρεθεί κανένας εκπαιδευτικός, κανένας αναπληρωτής μόνος του απέναντι στα προβλήματα.

«Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι», διαμήνυσε ο Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και πέριξ. Στον χαιρετισμό του στηλίτευσε την επίθεση που έχουν υποστεί οι απόμαχοι της δουλειάς από όλες τις κυβερνήσεις, καθώς και την κοροϊδία που τους ζητά να κάνουν ...υπομονή. «Εμείς ποτέ δεν κάνουμε υπομονή, πάντα είμαστε στον δρόμο του αγώνα», τόνισε και απαίτησε πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις.

Τα αδιέξοδα μπροστά στα οποία φέρνει τους νέους γονείς η εκρηκτική ακρίβεια συνόψισε η Βούλα Τσίγκα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών Δήμου Νέας Ιωνίας. Κατήγγειλε τον αποκλεισμό 100 και πλέον παιδιών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, αλλά και τις περικοπές με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι οικογένειες που έχουν καταφέρει να βρουν μια θέση σε αυτούς. «Αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας, τα σχολεία τους, τις ζωές μας σαν κόστος», κατήγγειλε και απαίτησε να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τους παιδικούς σταθμούς, για προσλήψεις προσωπικού, σύγχρονα κτίρια και υλικοτεχνική υποδομή, επαρκή και κατάλληλη διατροφή.

«Κλειστό» το δημαρχείο για τα αιτήματα των φορέων

Τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στο δημαρχείο. «Ολοι στον δρόμο, ξεσηκωμός, να μην πεινάσει ο λαός», φώναξαν οι διαδηλωτές και απαίτησαν «Αυξήσεις στους μισθούς» και όχι συνεχείς, δυσβάσταχτες ανατιμήσεις στους λογαριασμούς. «Δώστε λεφτά για τα σχολεία», απαίτησαν με το πανό τους οι μαθητές που συμμετείχαν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δεχτούν να φορτωθεί στην πλάτη των οικογενειών τους το κόστος της θέρμανσης των σχολικών κτιρίων.

Φτάνοντας στον προορισμό τους, αντιπροσωπεία των φορέων ζήτησε να συναντηθεί με εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής προκειμένου να επιδώσει υπόμνημα με τα αιτήματα της κινητοποίησης, ωστόσο ενημερώθηκε ότι το δημαρχείο ήταν ...κλειστό. «Αν νομίζουν πως έτσι θα σταματήσουν την οργή, την αγανάκτηση και τον αγώνα μας, είναι γελασμένοι», τόνισαν οι διαδηλωτές, καταγγέλλοντας τη στάση της δημοτικής αρχής.

Αφησαν δε την υπογραφή τους στον δρόμο μπροστά από το κτήριο: «Μειώστε τους φόρους και τα τέλη».«Τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα είναι μπροστά μας», τόνισε ο Π. Αλέπης και κάλεσε κάθε άνθρωπο να «ακουμπήσει» στα σωματεία. «Είμαστε δυνατοί όταν είμαστε ενωμένοι», είπε και επανέλαβε το κάλεσμα ξεσηκωμού μπροστά στην απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Οι φορείς που απηύθυναν κάλεσμα

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση είχαν απευθύνει:

Σύλλογος Εργαζομένων Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Ιωνίας «Η Αγία Ολγα», Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Παράρτημα Ν. Ιωνίας), Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης», Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ν. Ιωνίας - Ν. Ηρακλείου και Πέριξ, Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού (Σωματειακή Επιτροπή Ν. Ιωνίας), Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας και Περιχώρων (Παράρτημα Ν. Ιωνίας), Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας (μέλος της ΟΓΕ), Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (Παράρτημα Βορειοδυτικής Αθήνας), Ενωση Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Ιωνίας, Παράρτημα Ν. Ιωνίας - Ν. Ηρακλείου του ΕΣΥΝ, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Ν. Ιωνίας, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 6ου - 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Ν. Ιωνίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ