Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΒΣΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
Τριήμερο δράσης στις 3, 4 και 5 Οκτώβρη

Τριήμερο δράσης στις 3, 4 και 5 Οκτώβρη σχεδιάζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής μαζί με Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις επαγγελματιών. Στο φόντο της ακρίβειας και των ανατιμήσεων που στραγγαλίζουν το εισόδημα, συνδικαλιστικές οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών εντείνουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνουν τριήμερο δράσης, με πολύμορφες πρωτοβουλίες σε κλάδους και συνοικίες, που θα κορυφωθούν στις 5 Οκτώβρη με απογευματινό συλλαλητήριο στο υπουργείο Οικονομικών.

Ακυρώθηκε πλειστηριασμός μαγαζιού μετά από κινητοποίηση

Την ακύρωση πλειστηριασμού μαγαζιού και τη δέσμευση για ευνοϊκή ρύθμιση του δανείου του αυτοαπασχολούμενου πέτυχαν φορείς της Ηλιούπολης με κινητοποίηση χτες στα γραφεία της εταιρείας «doValue», που εδρεύει στο Μοσχάτο.

Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Ενωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηλιούπολης με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Ηλιούπολης.

Ο συγκεκριμένος αυτοαπασχολούμενος είναι πατέρας τριών παιδιών, μέλος του ΔΣ της Ενωσης ΕΒΕ Ηλιούπολης, και για να μπορέσει να εξασφαλίσει τη λειτουργία του μαγαζιού του, στην Ηλιούπολη, πριν κάποια χρόνια πήρε δάνειο. Μπροστά στις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, ζήτησε διακανονισμό του δανείου ώστε να μπορεί να το αποπληρώσει. Η Ενωση ΕΒΕ απαίτησε την ακύρωση του πλειστηριασμού και ρύθμιση του δανείου με τρόπο που να μπορεί να αποπληρώσει.

«Οι μικροί επαγγελματίες έχουμε φωνή και ήρθε η ώρα να ακουστεί!», τονίζουν σε κοινό τους ψήφισμα συνδικαλιστικές οργανώσεις. «Βάζουμε τέρμα στην κοροϊδία, δεν ανεχόμαστε να μας εμπαίζουν!», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν μπροστά στο τριήμερο δράσης οι αυτοαπασχολούμενοι, που διεκδικούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην Ενέργεια, μειώσεις φόρων, διαγραφή χρεών, αναστολή κατασχέσεων κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ