Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαμαρτυρία για την έλλειψη προσωπικού στο ΚΕΣΕΝ

Σε κινητοποίηση για την άμεση επίλυση του οξυμένου προβλήματος των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό προχώρησε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Κέντρου Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) Μηχανικών. Με συγκέντρωση και μοτοπορεία, οι μετεκπαιδευόμενοι έφτασαν έξω από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών και στη συνέχεια στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου έκαναν παρεμβάσεις.

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής και της ΠΕΜΕΝ μετέφεραν στους εκπροσώπους της Ενωσης Εφοπλιστών και του υπουργείου τα αιτήματά τους για τη μετεκπαίδευση, αναδεικνύοντας τα διαχρονικά και οξυμένα προβλήματα της Ναυτικής Εκπαίδευσης, ενώ στηλίτευσαν την καμπάνια της Ενωσης Εφοπλιστών για την προσέλκυση νέων στη ναυτιλία που διαφημίζει «μια θάλασσα ευκαιρίες». Την ίδια στιγμή το ΚΕΣΕΝ έρχεται αντιμέτωπο με το κλείσιμο λόγω έλλειψης προσωπικού, σημείωναν, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου να δεσμεύεται ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Η Συντονιστική Επιτροπή απαιτεί: Να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με ευθύνη του υπουργείου Ναυτιλίας, ώστε να μην μπει κανένα εμπόδιο στο επαγγελματικό προγραμματισμό των μετεκπαιδευόμενων. Να υιοθετηθούν τα πάγια αιτήματα των μετεκπαιδευόμενων για πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, με σταθερά δικαιώματα. Αναβάθμιση της Μετεκπαίδευσης με αλλαγή της διδασκόμενης ύλης και την πραγματοποίηση σεμιναρίων, που να ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις της τεχνολογίας. Αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των μετεκπαιδευόμενων μηχανικών, ώστε να στηριχθεί η εργαστηριακή εκπαιδευτική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ