Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Τραυματισμός εργαζόμενου από πτώση στα ΕΛΠΕ

Νέο εργατικό «ατύχημα» συνέβη χθες το πρωί, όταν εργαζόμενος στην εταιρεία «Mallionda» έπεσε από σκαλωσιά κατά τη διάρκεια εργασίας στον προβλήτα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων Ελευσίνας των ΕΛΠΕ, κάτι που καταγγέλλει το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορίνθου. Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε στο κεφάλι και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

Το νέο «ατύχημα», σημειώνει το Σωματείο, «έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα "ατυχήματα" τα οποία έχουν πυκνώσει το 2022». Επαναλαμβάνει τις ευθύνες της εργοδοσίας των ΕΛΠΕ και των εργολάβων για αυτήν την κατάσταση, και πιο συγκεκριμένα για ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, τη διεύρυνση των εργολαβιών, την εντατικοποίηση, την πίεση να βγει η δουλειά, την υποστελέχωση, τις καθημερινές υπερωρίες κ.λπ.

«Ολα τα παραπάνω συνοψίζονται στο εξής: Μπροστά στην αύξηση της κερδοφορίας, για την οποία πρόσφατα τα ΕΛΠΕ διαφήμιζαν το ρεκόρ α' εξαμήνου, δεν υπολογίζουν την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων, μόνιμων και εργολαβικών», αναφέρει το Σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν την πάλη για μέτρα υγείας και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ