Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Εικαστική έκθεση με θέμα τον πόλεμο και τις συνέπειές του

Πληροφορίες για τους δημιουργούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν

Εικαστική έκθεση σύγχρονου έργου με θέμα τον πόλεμο και τις συνέπειές του θα λειτουργήσει στο Στέκι Πολιτισμού στο κεντρικό τριήμερο των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο πάρκο Τρίτση στις 22-23-24 Σεπτέμβρη. «Η ΚΝΕ παίρνει την πρωτοβουλία να οργανώσει ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα τον πόλεμο, για να στρέψει τον μεγεθυντικό φακό της Τέχνης στην πραγματικότητα και την αλήθεια που μένει στο περιθώριο των μεγάλων καλλιτεχνικών διοργανώσεων», τονίζεται στο κάλεσμα που έχει απευθύνει η Επιτροπή Πολιτισμού του ΚΣ της ΚΝΕ προς κάθε δημιουργό από τον χώρο των εικαστικών τεχνών να συμμετάσχει με σύγχρονο έργο.

«Συναντιόμαστε φέτος ξανά με νέους, νεότερους, αλλά και μεγαλύτερους δημιουργούς, αποδεικνύοντας ότι το σύγχρονο εικαστικό έργο στη χώρα μας έχει ανοιχτές τις κεραίες του στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Θέλουμε η ομαδική εικαστική έκθεση να λειτουργήσει ως δραστήρια κολεκτίβα σκέψης και δημιουργίας, από το στήσιμό της έως και την ξενάγησή της, να συμβάλει στη συλλογική συζήτηση εικαστικών δημιουργών γύρω από τον ρόλο του σύγχρονου εικαστικού έργου, τις μορφές και το περιεχόμενό του, προσκαλώντας γνώριμα, αλλά και νέα εικαστικά μέσα στον χώρο του Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή"», σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα στο κάλεσμα.

Η Επιτροπή Πολιτισμού επανέρχεται τώρα με διευκρινιστικές πληροφορίες σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις συμμετοχής, σημειώνοντας:

Οι δηλώσεις συμμετοχής για την εικαστική έκθεση σύγχρονου έργου με θέμα τον πόλεμο και τις συνέπειές του μπορούν να αποστέλλονται με βάση το κάλεσμα συμμετοχής της Επιτροπής Πολιτισμού του ΚΣ της ΚΝΕ στο email kne@kne.gr έως το Σάββατο 10/9/2022.

Για την παραλαβή των έργων:

Οι συμμετέχοντες στην έκθεση που διαμένουν στην Αττική μπορούν να παραδώσουν τα έργα τους την Τετάρτη 21/9/2022 στον χώρο του Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Οι ακριβείς ώρες παραλαβής θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Για τους συμμετέχοντες στην έκθεση που διαμένουν εκτός Αττικής θα πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους στη διεύθυνση: Τροίας 36, Τ.Κ. 11251, Αθήνα (η διεύθυνση ανήκει στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ), τη βδομάδα 12-18/9.

Για την επιστροφή των έργων:

Οι συμμετέχοντες στην έκθεση που διαμένουν στην Αττική θα μπορούν να παραλάβουν τα έργα τους με τη λήξη της έκθεσης στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» από το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στις 24/9 το βράδυ και στις 25/9. Οι ακριβείς ώρες για την επιστροφή θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Στους συμμετέχοντες στην έκθεση που διαμένουν εκτός Αττικής θα τους αποσταλούν τα έργα τους τις επόμενες μέρες με τη λήξη του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Για το στήσιμο της έκθεσης:

Τα ζωγραφικά έργα θα πρέπει να παραδοθούν έτοιμα προς επιτοίχια ανάρτηση. Οσα έργα δεν είναι τελαρωμένα θα αναρτηθούν με τρόπο κατάλληλο σε συνεννόηση με τον/την δημιουργό. Οι διαστάσεις των έργων δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 200cm x 200cm.

Τα videoart θα προβληθούν σε οθόνες που θα στηθούν με ευθύνη της διοργάνωσης.

Τα γλυπτά θα πρέπει να παραδοθούν με το βάθρο - βάση τους.

Οι εγκαταστάσεις που τοποθετούνται σε βάθρο - βάση θα πρέπει να παραδοθούν με αυτό. Οι επιδαπέδιες εγκαταστάσεις θα τοποθετηθούν κατάλληλα, σε συνεννόηση με τους δημιουργούς.

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να λάβουν υπόψη τους ότι το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», όπως και η εικαστική έκθεση, πραγματοποιείται σε εξωτερικό και υπαίθριο χώρο. Τα έργα σε χαρτί ή από ευπαθή υλικά ενδέχεται να επηρεαστούν από την υγρασία του χώρου, καθώς και τα γλυπτά έργα και οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να είναι από υλικά που αντέχουν σε εξωτερικές συνθήκες και ενδεχόμενη βροχή. Προτείνεται να επιλεγούν από τους καλλιτέχνες έργα από υλικά που δεν μεταβάλλονται εύκολα από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες. Τα έργα μπορεί να είναι πρωτότυπα, αλλά και ψηφιακές εκτυπώσεις. Ο κάθε δημιουργός μπορεί να συμμετέχει στην έκθεση με έως 3 έργα, ανάλογα και με τις διαστάσεις κάθε έργου. Κάθε έργο που θα εκτεθεί πρέπει να συνοδεύεται από τα στοιχεία του: Ονομα καλλιτέχνη, έτος δημιουργίας, υλικό, διαστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ