Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ταξιδεύει σε όλη τη χώρα το κάλεσμα για «το ωραίο, το μεγάλο, το συγκλονιστικό»

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και στον Ωρωπό Πρέβεζας

Ωρωπός Πρέβεζας
Ωρωπός Πρέβεζας
Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου, ιδιαίτερα νεολαίας της περιοχής, αλλά και εργαζομένων και οικογενειών, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη νέα πλατεία της παραλίας του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας το βράδυ της Κυριακής.

Το μήνυμα«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ, για "το ωραίο, το μεγάλο, το συγκλονιστικό" (Ν. Μπελογιάννης) - Σοσιαλισμός, η απάντηση στον 21ο αιώνα» ακούστηκε και στην κωμόπολη δυνατά, γεμίζοντας με αισιοδοξία όσους παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Λεωνίδας Καραγεώργος εκ μέρους της ΚΝΕ, για να ακολουθήσει ομιλία από τον Γιάννη Καρναβιά, μέλος του Τομεακού Γραφείου Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Αναφερόμενος στο σύνθημα του Φεστιβάλ και στα μηνύματα που μεταφέρει, 70 χρόνια μετά την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σ' αυτόν τον αγώνα είναι οι κομμουνιστές μπροστά κάθε μέρα. Σ' αυτόν τον αγώνα καλούμε τη νέα γενιά να παλέψει και να βαδίσει. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για να βρουν συνέχεια τα μεγάλα αγωνιστικά στιγμιότυπα όλου του προηγούμενου διαστήματος, που σχημάτισαν το χαμόγελο στα χείλη μας, γέννησαν την ελπίδα, έσπασαν στερεότυπα και έβαλαν περισσότερους νέους ανθρώπους να "στήσουν αυτί", να εμπιστευτούν και να αναγνωρίσουν τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Παράδειγμα, εδώ στην περιοχή σας, η μάχη που έδωσαν οι κάτοικοι, με τους κομμουνιστές μπροστά, ενάντια στην ΠΟΑΥ».

Αστακός Αιτωλοακαρνανίας
Αστακός Αιτωλοακαρνανίας
Αναφέρθηκε στο σύνολο των εξελίξεων και κάλεσε σε ενίσχυση - συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες, στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν, απέναντι στην πολιτική της αστικής τάξης και τους κράτους της, των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. που τους στηρίζουν και ευθύνονται για τα βάσανα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας σήμερα: «Με ισχυρό το ΚΚΕ και ισχυρούς εργατικούς - λαϊκούς αγώνες μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις ώστε η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία να ανοίξει τον δρόμο για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για να γίνει ο λαός μας - μια ώρα αρχύτερα - νοικοκύρης στον τόπο του και στον κόπο του.

Ας βάλουμε λοιπόν από τώρα πλώρη για τα μεγάλα, τα ωραία, τα συγκλονιστικά!».

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Η σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου, όπου έπαιξαν οι Σταματίνα Πιτσούλια, Ελενα Γκάτση, Αλεξάνδρα Χολή και Ηλίας Κουτρουμάνος, κερδίζοντας το χειροκρότημα.

Εν συνεχεία μεγάλο ήταν το κέφι στο λαϊκό γλέντι από ορχήστρα του Αγρινίου, διαρκώντας μέχρι αργά το βράδυ.

Στον Ωρωπό Πρέβεζας

Και φέτος η πλατεία του Ωρωπού Πρέβεζας γέμισε από τους κατοίκους και τη νεολαία της περιοχής, που πήραν μέρος στην εκδήλωση του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Ζήνα Μαλεζά, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας και της Τομεακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στα αδιέξοδα και στην ανασφάλεια με τα οποία βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη η νεολαία στη μόρφωση, στη δουλειά, συνολικά στη ζωή της. Οπως είπε, το ΚΚΕ αναδεικνύει την αιτία όλων όσα βιώνουν ο λαός και η νεολαία, την αιτία των εξελίξεων γύρω από το Προσφυγικό, τις υποκλοπές και την εκτίναξη της ακρίβειας, των πολεμικών συγκρούσεων και της εμπλοκής της χώρας μας, και δεν είναι άλλη από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Τόνισε πως η μόνη εγγύηση για τον λαό είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στον καθημερινό αγώνα, όπως φανερώνουν και οι αγώνες που εξελίσσονται σε χώρους δουλειάς και οι οποίοι μπορούν να δώσουν πραγματική ανάσα, να γεμίσουν με ελπίδα και αισιοδοξία τον λαό.

Αστακός Αιτωλοακαρνανίας
Αστακός Αιτωλοακαρνανίας
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι, διασκεδάζοντας τους παρευρισκόμενους και κρατώντας το κέφι αμείωτο.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πρέβεζα το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη, στο Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ