Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 - Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης
  • Το Σάββατο 6 Αυγούστου, στην Πτολεμαΐδα, στις 11 π.μ., εκδήλωση μνήμης και τιμής στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στη λαϊκή αγορά, από την ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου και το Παράρτημα Πτολεμαΐδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.
  • Εκδήλωση προς τιμήν των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΕΛΑΣ διοργανώνουν η ΤΟ Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ και το Παράρτημα Θήβας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ την Κυριακή 7 Αυγούστου, στις 10.30 π.μ., στην Ξηρονομή Βοιωτίας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού, προς τιμήν των Ξηρονομαίων κομμουνιστών αγωνιστών Γιάννη Κακάτση, Γιάννη Κιούση, Φώτη Παναγιώτου, Στέλιου Μίχα και Δημήτρη Μπαρδώσα, οι οποίοι εκτελέστηκαν ή έπεσαν στο πεδίο της μάχης την περίοδο 1944 - 1949. Θα ακολουθήσουν ομιλία στην πλατεία του χωριού από τον Αντώνη Τουλουμάκο, μέλος της ΕΠ Στερεάς Ελλάδας του ΚΚΕ, και μουσικό αφιέρωμα με αντάρτικα τραγούδια, από τον συνθέτη - μουσικό Χρήστο Γκόντζο και τον μουσικό Δημήτρη Πέππα.
  • Η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ και το Παράρτημα Ρεθύμνου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση για τα 78 χρόνια από τη μάχη του εφεδρικού ΕΛΑΣ στο Σφακάκι, την Κυριακή 7 Αυγούστου, στις 6.30 μ.μ., στη θέση Σφακάκι. Προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 6 μ.μ. στο δημαρχείο Ανωγείων. Θα μιλήσει ο Μηνάς Αντύπας, υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα απαγγελία ποιήματος από τη συλλογή του Μιχάλη Σταυρακάκη (Νιδιώτης) και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.
  • Η ΚΟΒ Καλαβρύτων και οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν την Κυριακή 7 Αυγούστου, στις 11.30 π.μ. εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς μαχητές των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ και ΔΣΕ και τους εκτελεσμένους κομμουνιστές στα Σουδενά (Ανω Λουσούς) Καλαβρύτων.
  • Στο Κυπαρίσσι Γρεβενών, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης και τιμής, την Κυριακή 7 Αυγούστου, από την ΤΟ Γρεβενών, για τον υποστράτηγο του ΔΣΕ και διοικητή του αρχηγείου Δυτικής Μακεδονίας, Νίκο Θεοχαρόπουλο («Σκοτίδα»).
  • Οι Οργανώσεις Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν εκδήλωση τιμής για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας την Κυριακή 21 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Μουσείου του ΔΣΕ στη Θεοτόκο Κόνιτσας. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΔΣΕ και θα μιλήσει η Ολυ Τσουμάνη, μέλος της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ιστορικός περίπατος στο Νοσοκομείο του ΔΣΕ στον Γράμμο. Πληροφορίες και συμμετοχές στο τηλ. 2651.033.501 και τις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ