Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 - Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗ
Ανασυγκρότηση με «φωτοδότες» τα συμφέροντα των ομίλων

Διαμαρτυρία των πυρόπληκτων σε φιέστα που οργάνωσε η «επιτροπή ανασυγκρότησης»
Διαμαρτυρία των πυρόπληκτων σε φιέστα που οργάνωσε η «επιτροπή ανασυγκρότησης»
Με τον λαό να παλεύει έναν χρόνο τώρα για να επιβιώσει, η κυβέρνηση, μέσα από την επιτροπή Μπένου και το σχέδιο «ανασυγκρότησης» της Βόρειας Εύβοιας, επιδιώκει να μετατρέψει την καταστροφή σε ευκαιρία για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Με φιέστες και «οράματα», με αερολογίες περί «ολιστικών και ανθρωποκεντρικών παρεμβάσεων», επιχειρούν να εξαπατήσουν τον λαό της περιοχής και να στρώσουν το έδαφος για τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων.

Να στηθεί πάνω στα αποκαΐδια και τις πλάτες του λαού της περιοχής ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους στον τουρισμό, στην αγροδιατροφή, στην Ενέργεια, στον κατασκευαστικό τομέα κ.α.

Να στηριχθούν μεγάλες καπιταλιστικές επενδύσεις που θα αξιοποιήσουν ως φιλέτα την καμένη γη, ως φτηνό εργατικό δυναμικό τους κατεστραμμένους παραγωγούς και εργαζόμενους και θα εκμεταλλευτούν πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως παραλίες, φυσικό τοπίο, αγροτική παραγωγή, εκτοπίζοντας ή πιέζοντας μικρούς και μεσαίους παραγωγούς και επαγγελματίες.

Στα σχέδια αυτά της κυβέρνησης και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων «βάζουν πλάτη» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ αλλά και η Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση. Ολοι τους συμφωνούν στην ουσία και την κατεύθυνση των παρεμβάσεων και εκφράζουν «ενστάσεις» μόνο σε θέματα διαδικασίας, προσώπων, διασφάλισης κονδυλίων και ταχύτητας υλοποίησης του σχεδίου «ανασυγκρότησης».

Αυτό το σχέδιο «ανασυγκρότησης» δεν έχει καμία αναφορά και πρόβλεψη για ζητήματα που αφορούν την άμεση επιβίωση των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και τη διασφάλιση των οικογενειών τους.

Αντίθετα, το βασικό κριτήριο του σχεδιασμού είναι να διαμορφωθούν το έδαφος και οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και στήριξη μεγάλων καπιταλιστικών επενδύσεων στην περιοχή. Γι' αυτό άλλωστε προτεραιότητα στα σχέδια «ανασυγκρότησης» είναι η εκπόνηση μελετών χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού και η αλλαγή στον χαρακτηρισμό χρήσεων γης.

«Δεν περιμένουμε τίποτα από "μεσσίες", από "συνεργάτες" και φιέστες. Οι διάφοροι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, οι χαρτογιακάδες της κυβέρνησης και της επιτροπής "ανασυγκρότησης", που έχουν σχεδόν μετακομίσει στην περιοχή μας, αυτό που επιδιώκουν είναι να μετατρέψουν την καταστροφή σε ευκαιρία για μπίζνες επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτοί έχουν ως "οικογένεια" τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τις τράπεζες και τους άλλους μεγαλοκαρχαρίες, όπως χωρίς να ντρέπονται διαφημίζουν στις φιέστες που στήνουν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού, να τον καθησυχάσουν με "οράματα" και παχιά λόγια και να αποσπάσουν τη συναίνεσή του.

Δικιά μας οικογένεια είναι οι συνάδελφοί μας, όλος ο πυρόπληκτος λαός της Βόρειας Εύβοιας, που εκείνες τις δύσκολες και τραγικές μέρες της φωτιάς έδωσε μόνος του τον αγώνα για να σώσει τη ζωή, τα σπίτια και τα χωριά του. Και όλοι μαζί, σαν οικογένεια, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να ξαναγεννηθεί ο τόπος μας με πρωταγωνιστή τον λαό και τις ανάγκες του, και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Γεωργαντζής, σχολιάζοντας στον «Ριζοσπάστη» τα σχέδια «ανασυγκρότησης» που προωθεί η κυβέρνηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανασυγκρότηση με «φωτοδότες» τα συμφέροντα των ομίλων(2022-08-19 00:00:00.0)
Χάλασαν τη νέα κυβερνητική φιέστα(2022-06-04 00:00:00.0)
«Θεόσταλτοι» υπουργοί, «θαυματουργή ανασυγκρότηση»(2021-12-17 00:00:00.0)
«Ανασυγκρότηση» της Β. Εύβοιας με γνώμονα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου(2021-11-12 00:00:00.0)
«Στο πόδι» Επιτροπές Αγώνα και φορείς(2021-11-04 00:00:00.0)
Οργανώνουν τη συνέχεια του αγώνα(2021-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ