Πέμπτη 28 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
48ωρες απεργίες για την υπογραφή τοπικής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς

Σε 48ωρη απεργία από χτες Τετάρτη στα ξενοδοχεία της πόλης της Κέρκυρας προχώρησε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού, διεκδικώντας την υπογραφή τοπικής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα κατά της εντατικοποίησης της εργασίας, προσλήψεις προσωπικού κ.λπ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με το Σωματείο, θα συνεχιστούν με νέα 48ωρη απεργία από την Παρασκευή 29 Ιούλη στα ξενοδοχεία της Δημοτικής Ενότητας Μελιτειαίων, του δήμου Νότιας Κέρκυρας, με τα ίδια αιτήματα.

«Θα συνεχίσουμε τους αγώνες γιατί δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, παρά την εκμετάλλευση και τις "αλυσίδες" που μας έχουν φορέσει. Σήμερα στο πεζοδρόμιο και στον δρόμο, αύριο στο αεροδρόμιο και όπου χρειαστεί για να τσακιστεί η αδιαλλαξία, το θράσος και η ασυδοσία των εργοδοτών», σημειώνει.

Τα δεδουλευμένα τους ζητούν ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Εύβοια

Σε κινητοποίηση προχωρά σήμερα και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού Εύβοιας, οργανώνοντας συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Paradise Beach Resort» στην Ερέτρια, απαιτώντας την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων από το πρώην «Holydays» και την καταβολή δεδουλευμένων.

Καταγράφοντας το πικρό ιστορικό της υπόθεσης το Σωματείο αναφέρει ότι το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι του πρώην «Holydays» στην Εύβοια «κατέβαλαν προσπάθεια να έρθουν σε συνεννόηση με την εργοδοσία που πλέον έχει στα χέρια της το πλειοψηφικό πακέτο του ξενοδοχείου. Για άλλη μια φορά υψώθηκε τοίχος από την πλευρά της εργοδοσίας, που δεν δέχτηκε καν να παρευρεθεί σε συνάντηση με την Ομοσπονδία και το σωματείο μας».

Θυμίζει μάλιστα ότι από το 2016 το υπουργείο Εργασίας, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γνωρίζουν ότι οι 150 εργαζόμενοι του «Holydays» πετάχτηκαν στον δρόμο χωρίς καταβολή δεδουλευμένων, χωρίς βεβαιωμένα ένσημα, χωρίς απόλυση, χωρίς αποζημίωση, χωρίς καν το δικαίωμα να βγουν σε ταμείο ανεργίας. «Από το 2016 μέχρι σήμερα αν και έχουν μεσολαβήσει δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους, η εργοδοσία συνεχίζει τις κερδοφόρες μπίζνες της με εξαγορές, τώρα πλέον και επαναλειτουργία, ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τον κόπο χρόνων και με την απαίτηση να επιστρέψουν στις δουλειές τους», αναφέρει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ