Τρίτη 26 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Μπροστά από τις πύλες των ξενοδοχείων διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων βρέθηκαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στα πλαίσια της 48ώρης απεργίας στους Δήμους Αχιλλείων, Παρελίων και Μελιτιαίων. Με μπροστάρη το ταξικό τους σωματείο και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ δόθηκε με επιτυχία από νωρίς το πρωί η μάχη της περιφρούρησης στα ξενοδοχεία «Μιραμάρε» και «Ερμονες».

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Πραγματοποιήθηκε χτες η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου μετά τη λήξη της εξάμηνης δοκιμαστικής περιόδου. Οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστάτησαν στη μάχη για την περιφρούρησή της. Η παράταξη της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Συμπαράταξης» κάλεσε τους εργαζομένους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Σήμερα εκδικάζονται και τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απόλυση.

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απαίτησαν χτες οι εργαζόμενοι του Παίδων «Αγία Σοφία» με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου. Κενές παραμένουν περισσότερες από 600 οργανικές θέσεις και 270 νοσηλευτικού προσωπικού. Η αναμονή για εξέταση φτάνει τις 4 - 5 ώρες. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται την ερχόμενη Δευτέρα.

ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΙΚΟΙ: Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι αερολιμενικοί της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αερολιμενικών» (ΕΣΚ) καλεί τους εργαζόμενους να την ενισχύσουν με την ψήφο τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ