Πέμπτη 28 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕMFI
Να σταματήσει η εργοδοσία το «κρυφτούλι» για τη Σύμβαση

Την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας μπροστά στο αίτημα των εργαζομένων για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, στη βάση των αιτημάτων τους, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρώην ΕΒΓΑ).

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Σωματείου σημειώνει «την απαράδεκτη στάση της Γενικής Διεύθυνσης για τον μη ορισμό συνάντησης με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φιλίππου, η οποία αφορά τη συζήτηση για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη βάση του πλαισίου αιτημάτων μας».

Μοναδικό τους ενδιαφέρον - υπογραμμίζει το Σωματείο - είναι «να βγαίνει η παραγωγή με οποιοδήποτε κόστος. Αλλωστε το τελευταίο διάστημα η εντατικοποίηση βαράει κόκκινο, τα 12ωρα είναι καθημερινά, εξαντλώντας ψυχικά και σωματικά τους εργαζόμενους, με τον κίνδυνο για ένα εργατικό ατύχημα να είναι πιο ορατός από ποτέ.

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στο εργοστάσιο φανερώνει την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας. Τόσα κρούσματα δεν είχαμε ούτε στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Οι ευθύνες της εργοδοσίας για τη διασπορά της νόσου είναι εγκληματικές».

Παράλληλα το Σωματείο αναφέρεται στη σημασία των αγώνων που έγιναν το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι «ο κοινός βηματισμός των σωματείων στις επιχειρήσεις συμφερόντων οικογένειας Φιλίππου έχει ενοχλήσει πάρα πολύ. Προσπαθούν με διάφορους τρόπους να σπάσουν το κοινό μέτωπο. Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην κλαδική απεργία στις 30/6, σε όλα τα εργοστάσια της οικογένειας Φιλίππου, ανέδειξε την ενότητα των εργαζομένων απέναντι στην κοινή αδιαλλαξία της εργοδοσίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει τη δράση του με καθημερινές παρεμβάσεις προς την εργοδοσία, για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, από το πιο μικρό έως και το πιο μεγάλο. Δεν αναστέλλει την δράση του λόγω διακοπών. Είμαστε σε αναμονή συνάντησης με τον διευθύνοντα σύμβουλο».

Τέλος ξεκαθαρίζει: «Καλούμε τη Γενική Διεύθυνση να σταματήσει το κρυφτούλι και να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία σε εμάς και τις οικογένειές μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα - αυξήσεις που ανακοίνωσε μονομερώς η εργοδοσία, πόσο μάλλον με τον αισχρό διαχωρισμό που έκανε ανάμεσα σε εργαζόμενους (αορίστου - ορισμένου χρόνου συμβάσεων).

Προετοιμάζουμε τις επόμενες ενέργειες, που θα αποφασίσουμε συλλογικά, ώστε να υπάρξει για πρώτη φορά επιχειρησιακή ΣΣΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ