Πέμπτη 14 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΛΙΜΟΣ
Βιομηχανία διώξεων από τη δημοτική αρχή σε βάρος συνδικαλιστών

«Φάμπρικα» δικαστικών διώξεων έχει ανοίξει η δημοτική αρχή Αλίμου, στοχοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση, αυτήν τη φορά επιδιώκοντας και την οικονομική εξόντωση συνδικαλιστών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Γενάρη το Θ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με κατηγορίες που δεν αποδείχθηκαν ούτε στο ελάχιστο και με κραυγαλέες αντιφάσεις των μαρτύρων κατηγορίας, καταδίκασε τον Βασίλη Γκιτάκο, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, σε 9 μήνες φυλάκιση με αναστολή, ενώ απάλλαξε από τις κατηγορίες τους άλλους τρεις συγκατηγορούμενους συνδικαλιστές, απόφαση κατά της οποίας άσκησε έφεση η δημοτική αρχή Αλίμου.

Το «αξιόποινο» που είχαν διαπράξει οι συνδικαλιστές ήταν ότι τον Ιούλη του 2017, μαζί με συνδικάτα, εργαζόμενους και φορείς του Αλίμου, πραγματοποίησαν παρέμβαση στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου ενάντια στην παραπομπή της τότε αντιπρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, μητέρας τριών παιδιών και εργαζόμενης με μισθό 700 ευρώ, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, με το ερώτημα της απόλυσης, με κατασκευασμένη την κατηγορία της υπεξαγωγής δικού της (!) εγγράφου. Η συνδικαλίστρια αθωώθηκε και ποινικά και πειθαρχικά.

Με νέα αγωγή όμως, που κατατέθηκε τη Δευτέρα 11 Ιούλη, η δημοτική αρχή Αλίμου ζητά αποζημίωση ύψους 16.000 ευρώ από τον Βασίλη Γκιτάκο και 15.000 ευρώ συνολικά από τους άλλους τρεις συνδικαλιστές οι οποίοι έχουν αθωωθεί!

Τη δημοτική αρχή Αλίμου καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και την καλεί να πάρει πίσω την αγωγή αποζημίωσης. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, η δημοτική αρχή αξιοποιεί τη νομοθετική ασυδοσία που της έχει δώσει τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, με τους εκτρωματικούς νόμους τύπου Χατζηδάκη, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με ίδια εκτρώματα, τύπου Αχτσιόγλου.

Θεωρούν - αναφέρει το ΠΑΜΕ - ότι «με τέτοιες ενέργειες και "σύμμαχό" τους την αστική Δικαιοσύνη, που καταδικάζει αγωνιστές εργαζόμενους, βγάζει στο άψε - σβήσε παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες, αλλά κλείνει τα μάτια στην εργοδοτική ασυδοσία και στα εργοδοτικά εγκλήματα που στοιχίζουν ζωές εργαζομένων, θα φιμώσουν τους εργαζόμενους απέναντι στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία τους.

Είναι ξεκάθαρο πως στόχος της κυβέρνησης, των δημάρχων που τη στηρίζουν και της εργοδοσίας είναι το οργανωμένο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Με όπλο την αλληλεγγύη, η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ