Πέμπτη 14 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ
«Ολα τα σφυριά» για την επιτυχία της μεγάλης σύσκεψης στις 21 Ιούλη

Επιτροπές Αγώνα συγκροτούνται στα χωριά για να μην περάσει το έγκλημα

Σε ενημερωτικές συσκέψεις και συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας προχωρούν οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στη ΛΑΡΚΟ, προετοιμάζοντας τη μεγάλη σύσκεψη της Πέμπτης 21 Ιούλη και οργανώνοντας τη συνέχιση του αγώνα τους ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης.

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να εφαρμοστεί η απόφαση της κυβέρνησης για σταμάτημα της παραγωγικής δραστηριότητας της ΛΑΡΚΟ την 1η Αυγούστου, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους καλούν σε μαζικό ξεσηκωμό και κλιμάκωση του αγώνα, ενάντια στο έγκλημα που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, απολύει τους εργαζόμενους χωρίς καμία διασφάλιση και μαραζώνει ολόκληρες περιοχές.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η πλατιά σύσκεψη σωματείων, φορέων και εργαζομένων που διοργανώνουν από κοινού τα Σωματεία Εργαζομένων την Πέμπτη 21 Ιούλη, στις 8 μ.μ. στο γήπεδο μπάσκετ του οικισμού ΛΑΡΚΟ με θέμα: «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, εξασφάλιση εργασίας σε όλους, καμιά έξωση από τους οικισμούς, καμιά παραπέρα μείωση των αποδοχών». Μια σύσκεψη που στοχεύει στον συντονισμό και την περαιτέρω οργάνωση του αγώνα, ώστε οι εργαζόμενοι και ο λαός των περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, έχοντας την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης της χώρας, να συνεχίσουν να παλεύουν για το δικαίωμα στην εργασία και τη ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα προγραμματίζουν τις ενημερωτικές συσκέψεις και τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα στα χωριά. Συγκεκριμένα, σήμερα, Πέμπτη 14 Ιούλη, στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Λάρυμνας, αύριο, Παρασκευή 15 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στην Κοινότητα Μαλεσίνας και την Κυριακή 17 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο Κοινότητα Μαρτίνου.

Επίσης αύριο, Παρασκευή, στις 9.30 π.μ., θα γίνει ενημέρωση των εργολαβικών εργαζομένων και των μικροεργολάβων αυτοκινητιστών στην πύλη του εργοστασίου, ενώ το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Σωματείου θα βρεθεί στα δικαστήρια Ευελπίδων για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί προκειμένου να εξαιρεθούν από τους διαγωνισμούς εκποίησης τα υποπροϊόντα, όπως η σκόνη και το σκραπ.

Ηδη, συνδικάτα και φορείς εκφράζουν τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και δηλώνουν τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη της Πέμπτης 21 Ιούλη.

«Οι δηλώσεις συμμετοχής στη σύσκεψη είναι πολλές και η έκφραση αλληλεγγύης ήδη μεγάλη. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό έτσι ώστε η συμμετοχή να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, κυρίως με κατοίκους της περιοχής μας», αναφέρει ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, και προσθέτει:

«Επιδιώκουμε να σταλεί το μήνυμα ότι η περιοχή και οι εργαζόμενοι της χώρας είναι μαζί μας και καλούμε την κυβέρνηση να μη σταματήσει η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, να μη βγούμε από τις βάρδιες, να μη μείνει ούτε ένας χωρίς μεροκάματο».

Κάνει επίσης γνωστό ότι τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθούν και οι παρεμβάσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στα αρμόδια υπουργεία μέχρι τη διεξαγωγή της σύσκεψης, ενώ επισημαίνει ότι ανάλογα με τα δεδομένα που θα υπάρχουν στη σύσκεψη, θα αποφασιστεί κλιμάκωση του αγώνα με νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ