Πέμπτη 14 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ζωτικές διεκδικήσεις για να συνεχίσουν να παράγουν

Μεταξύ των άμεσων διεκδικήσεων που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Γραμματείας βρίσκονται και οι παρακάτω, που εξασφαλίζουν τη δυνατότητα στους βιοπαλαιστές αγρότες να συνεχίσουν την παραγωγή, να μπορέσουν να ζουν από τον μόχθο τους:

-- Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

-- Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-- Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής. ΕΛΓΑ ο οποίος εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές αγροτών και κτηνοτρόφων θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Σε αυτό το πλαίσιο, να προχωρήσει η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

-- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά, καθώς είναι δεδομένο ότι η παραγωγή φέτος θα είναι μειωμένη και τα έσοδά τους λιγότερα.

-- Επιδότηση των ζωοτροφών εδώ και τώρα, να δοθεί ενίσχυση στο κεφάλι ζώου, να αυξηθεί η τιμή των προϊόντων ώστε να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους κτηνοτρόφους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ