Παρασκευή 24 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ
Εκφράζει τις ανησυχίες του για τις εξελίξεις στο Ζηρίνειο

Τις ανησυχίες του για το μέλλον του κλασικού αθλητισμού εκφράζει ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Ζηρίνειο της Κηφισιάς, όπου με απόφαση της δημοτικής αρχής ξηλώθηκαν τα κουλουάρ στίβου, προς ικανοποίηση των αναγκών της ΠΑΕ της περιοχής.

Οι Ελληνες Ολυμπιονίκες αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι οι ενέργειες αυτές καθιστούν απαγορευτική τη διεξαγωγή αγώνων στίβου στο στάδιο, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους σχετικά με το μέλλον των ερασιτεχνικών κλάδων άθλησης, και ειδικά του στίβου, σε έναν σημαντικό χώρο του κλασικού αθλητισμού, όπως το συγκεκριμένο στάδιο.

«Από τις Αρχές μιας πόλης όπως η Κηφισιά, η οποία απέναντι στον επαγγελματικό αθλητισμό έχει παραθέσει όχι μόνο χιλιάδες αθλητές (στιβικούς και άλλων αθλημάτων) αλλά και δεκάδες πρωταθλητές, ανάμεσά τους και Ολυμπιονίκες, περιμένουμε να μεριμνά για την ευημερία όλων των μελών της αθλητικής οικογένειας, άσχετα με το οικονομικό τους αποτύπωμα, ώστε να μην προκαλεί αποκλεισμούς με τις επιλογές της», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα κατέθεσε Ερώτηση πρόσφατα στη Βουλή το ΚΚΕ, ενώ σχετική καταγγελία εξέδωσε και η ΚΟ Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας του Κόμματος.

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη συρρίκνωση του στίβου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Κηφισιάς πραγματοποίησαν δημότες, αθλητές, προπονητές και παιδιά προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις ενέργειες του δήμου με το ξήλωμα του ταρτάν του Ζηρίνειου. Με σύνθημα «Σώστε το Ζηρίνειο», οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να σταματήσει το ξήλωμα του στίβου και δήλωσαν αποφασισμένοι να μην αφήσουν να προχωρήσουν οι ενέργειες του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ