Τετάρτη 22 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Ενισχύει τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης

Διευρύνει με υπηρεσίες το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας για κάλυψη περισσότερων αναγκών

Αλλη μια σημαντική προσπάθεια να σταθεί στο πλευρό των ευάλωτων οικογενειών και νοικοκυριών της πόλης, αφουγκραζόμενος τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν, υλοποιεί ο δήμος Πατρέων, αφού με πρωτοβουλία της αγωνιστικής δημοτικής αρχής διευρύνει τις δραστηριότητες της Δομής Αστέγων και του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας, ώστε να έχουν πρόσβαση όσοι το έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, ο Κοινωνικός Οργανισμός, που έχει στην ευθύνη του το Υπνωτήριο (δομή άμεσης φιλοξενίας καλύπτοντας επείγουσες ανάγκες αστέγων), αλλά και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας που αφορά την άμεση πρόσβαση για την κάλυψη αναγκών ευπαθών κοινωνικών ομάδων, προχωρά σε διεύρυνση των δραστηριοτήτων του τελευταίου, παρέχοντας υπηρεσίες, ατομικής υγιεινής (μπάνιο, ξύρισμα), χρήσης πλυντηρίου και στεγνωτηρίου, συμβουλευτικής ενημέρωσης - πληροφόρησης και στήριξης.

Για τη χρήση των συγκεκριμένων υπηρεσιών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας κλείνοντας το ραντεβού τους (στα τηλ. 2610342995 και 2614400300), στη δομή που στεγάζεται στη διασταύρωση των οδών Μπουκαούρη 100 και Γούναρη.

«Τα τελευταία χρόνια, που έχουν χαθεί δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και έχει μειωθεί το οικογενειακό εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών, αρκετές οικογένειες στερούνται να καλύψουν βασικές ανάγκες επιβίωσης όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και η ύδρευση», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η δημοτική αρχή ενισχύοντας τις δομές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ