Στις 6 Ιούνη του 2020, στο εργοστάσιο «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ» ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα στέρησε τη ζωή του εργάτη ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΟΡΜΠΑ, αδελφού της συντρόφισσάς μας Λαμπρίνας.
Το ανελέητο κυνήγι του κέρδους, δηλαδή ο ίδιος ο σκοπός της παραγωγής στον καπιταλισμό, στρώνει το έδαφος για αυτά τα εγκλήματα. Σε αυτό τον δρόμο τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, της αναγκαίας συντήρησης των υποδομών θεωρούνται περιττό κόστος για τους καπιταλιστές.
Η καθημερινή πάλη των κομμουνιστών, των οπαδών και φίλων του ΚΚΕ μέσα στους χώρους δουλειάς, μέσα από τις διεκδικήσεις των σωματείων για σύγχρονους όρους δουλειάς, είναι η ασπίδα στο σήμερα για να σταματήσουν να χάνονται ζωές στους χώρους δουλειάς. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού είναι η ελπίδα για το αύριο - ο μόνος δρόμος για να ξεριζωθούν οι αιτίες πίσω από αυτά τα φαινόμενα, για να αποκτήσει η παραγωγή σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και όχι την κερδοφορία των λίγων.
Στη μνήμη του Χρήστου η ΚΟΒ Μετάλλου Θριασίου του ΚΚΕ προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 220 ευρώ, μεσώ της ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής.