Τετάρτη 22 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Πυρκαγιά σε μετασκευαζόμενο πλοίο προειδοποιεί ξανά για τους μεγάλους κινδύνους

Κλειστός ο Πυροσβεστικός Σταθμός, με ευθύνη της COSCO

Την τελευταία στιγμή γλίτωσαν περίπου 40 μεταλλεργάτες από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες στο επιβατηγό «Andros Queen», που βρίσκεται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, όταν ξέσπασε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια εργασιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι τώρα το Παράρτημα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, οι εργαζόμενοι, μέλη συνεργείων, εκτελούσαν εργασίες μετασκευής του πλοίου, ανάμεσα στις οποίες και εργασίες οξυγονοκοπής, χωρίς οι υπεύθυνοι της εργοδοσίας να έχουν λάβει τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας και ασφάλειας, παρότι στο πλοίο υπήρχαν πολλά εύφλεκτα υλικά.

Οταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά οι εργαζόμενοι ευτυχώς πρόλαβαν και βγήκαν σώοι από το πλοίο, ενώ από το Λιμενικό έγινε καταμέτρηση των μελών των συνεργείων και των μελών του πληρώματος.

Στον χώρο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μέλη των διοικήσεων των δύο Σωματείων. Οπως καταγγέλθηκε από τους συνδικαλιστές, ακριβώς απέναντι από τον ντόκο όπου είναι δεμένο το πλοίο βρίσκεται Πυροσβεστικός Σταθμός, ο οποίος όμως με ευθύνη του ΟΛΠ (δηλαδή της COSCO) είναι κλειστός! Και αυτό παρά τις συνεχείς καταγγελίες και προειδοποιήσεις των σωματείων για τους κινδύνους που απειλούν τη ζωή των εργαζομένων.

Χρειάστηκε περίπου ένα τέταρτο - που θα μπορούσε να είναι μοιραίο - για να καταφτάσουν στο σημείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 4 πυροσβεστικά οχήματα με 14 πυροσβέστες και ειδικό κλιμακοφόρο - καλαθοφόρο όχημα, άνδρες του Λιμενικού και πυροσβεστικό πλοιάριο, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τραυματισμός οικοδόμου στην Ιτέα Φωκίδας

Το νέο εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε στην Ιτέα και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός οικοδόμου καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας σε υπό ανέγερση οικοδομή στην Ιτέα, όταν, κατά τις εργασίες καλουπώματος, έσπασε μαδέρι που στηρίζονταν σε σκαλωσιά, με αποτέλεσμα εργαζόμενος οικοδόμος να πέσει από μεγάλο ύψος. Ο εργαζόμενος, αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Αμφισσας, όπου και χειρουργήθηκε, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής για περαιτέρω εξετάσεις.

«Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς έχει χτυπήσει "κόκκινο". Τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών ανύπαρκτα», τονίζει το Εργατικό Κέντρο, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον συνάδελφο οικοδόμο και την οικογένειά του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ