Τετάρτη 22 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ - ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας για τις αποζημιώσεις

Στον ΕΛΓΑ Αγρινίου στις 10 π.μ. καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

Απαιτώντας άμεση καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τις χαλαζοπτώσεις των προηγούμενων ημερών σε αρκετές περιοχές του νομού και αποζημιώσεις στο 100% για τους πληγέντες, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας προχωρά σήμερα Τετάρτη σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο στις 10 π.μ.

Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών δημιούργησε μεγάλα προβλήματα σε δενδρώδεις (ελιές, εσπεριδοειδή) και άλλες καλλιέργειες, σε περιοχές όπως η Λεπενού, το Αγγελόκαστρο, η Γούρια, η Καμαρούλα και η Αβόρανη, που ανέρχονται κατά μ.ο. σε 50%-60%. Πρόκειται για ζημιά που έρχεται να δώσει τη «χαριστική βολή» ιδιαίτερα σε ελαιοπαραγωγούς της ποικιλίας «Καλαμών», που πέρυσι χτυπήθηκαν από σχεδόν ολοκληρωτική ακαρπία.

«Αποκτά μεγάλη σημασία ο αγώνας για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Η ζημιά απ' την ακαρπία δεν αποζημιώθηκε ποτέ, αφού δεν "καλύπτεται" απ' τον Οργανισμό. Ουσιαστικά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα για δεύτερη χρονιά εκατοντάδες βιοπαλαιστές αγρότες», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣ, Γιάννης Καρναβιάς.

Σημειώνεται ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, ο ΕΛΓΑ στον μεγαλύτερο νομό της χώρας με μεγάλη αγροτική παραγωγή παραμένει υποστελεχωμένος, με αποτέλεσμα και οι όποιες εκτιμήσεις να καθυστερούν, ενώ ταυτόχρονα έχει αυξηθεί υπέρογκα το κόστος παραγωγής και η ακρίβεια «τσακίζει» συνολικά το λαϊκό εισόδημα.

Μπροστά και στη σημερινή κινητοποίηση, κλιμάκια της Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν περιοδείες στην Λεπενού και το Αγγελόκαστρο, όπου εντόπισαν από κοντά τα προβλήματα, έχοντας συζητήσεις με τους παραγωγούς, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή και στη σημερινή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ