Τετάρτη 22 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυσή του

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γ. Λαμπρούλη

Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υλικοτεχνική υποδομή αναδείχτηκαν στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιώργο Λαμπρούλη, στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο», με υγειονομικούς και εργαζομένους αλλά και με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Μόνο το 53% των θέσεων προσωπικού είναι καλυμμένες

Στις συζητήσεις που έγιναν, αναδείχτηκε ότι παρά το χρόνιο αίτημα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Βόλου για προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, το ΓΝΒ συνεχίζει να είναι υποστελεχωμένο, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι μονάχα το 53% των θέσεων που ορίζει το οργανόγραμμα είναι καλυμμένες.

Ακόμα, τονίστηκε πως οι πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις τεσσάρων ακόμη γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου (ΓΝΒ), ενός παθολόγου, μίας κυτταρολόγου, μίας βιοπαθολόγου και ενός ακτινολόγου, θα εντείνουν το πρόβλημα των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ταυτόχρονα η επιχείρηση κάλυψης των αναγκών με μετακινήσεις προσωπικού και με «ανακάτεμα της τράπουλας» των ειδικοτήτων, όπως συνέβη με την αλλαγή του οργανισμού του νοσοκομείου το 2021, σύμφωνα με τον οποίο καταργήθηκαν 10 σημαντικές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού για να αντικατασταθούν με άλλες ειδικότητες, δεν λύνει το πρόβλημα. Αντίθετα, διαιωνίζει την υποβάθμιση του Νοσοκομείου, επιδεινώνει το διαρκές πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα την αδυναμία κάλυψης ακόμη και των εφημεριών των τμημάτων.

Την ίδια ώρα, στο τέλος του έτους θα λήξουν οι συμβάσεις εκατοντάδων εργαζομένων, ενώ παραμένουν σε αναστολή εργασίας και 54 εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό οι ελλείψεις είναι μεγάλες, υπάρχουν προβλήματα. Ενδεικτικά διαπιστώθηκε πως δεν χρησιμοποιείται ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής, ο οποίος υπάρχει στο νοσοκομείο από το 2013, λόγω έλλειψης κατάλληλου προσωπικού.

Το ΚΚΕ στηρίζει σταθερά τον αγώνα των εργαζομένων

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λαμπρούλης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να βρισκόμαστε στο 2022, με την επιστήμη και την τεχνολογία να έχουν κάνει τεράστιες προόδους και ο λαός να μην μπορεί να έχει τη στοιχειώδη φροντίδα Υγείας.

Σημείωσε ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο, όπως και οι περισσότερες δημόσιες δομές Υγείας σε όλη τη χώρα, είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, που δεν έχει προτεραιότητα την υγεία και την ανθρώπινη ζωή, αντίθετα τις θεωρεί «κόστος» και ταυτόχρονα ευκαιρία επιχειρηματικής δράσης.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων τόσο μέσα στη Βουλή, με Ερωτήσεις και παρεμβάσεις, όσο και στον δρόμο και τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

Κάλεσε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, μαζί με όλο τον λαό, να δυναμώσουν τον αγώνα για αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν, οι υπηρεσίες του οποίου θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό. Να παλέψουν για πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την πλήρη στελέχωσή τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μέγγενη των τραγικών ελλείψεων σε μέσα και προσωπικό(2022-08-31 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυσή του(2020-09-03 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις για τα ζητήματα της Υγείας σε Λάρισα και Βόλο(2017-04-05 00:00:00.0)
Ζητάει στοιχεία για την υποστελέχωση στα δημόσια νοσοκομεία(2017-01-24 00:00:00.0)
Το νοσοκομείο σε οριακό σημείο(2005-05-14 00:00:00.0)
Μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο(1997-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ