Τετάρτη 22 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Στη μάχη για ακόμα πιο ισχυρό σωματείο με περισσότερους νέους μηχανικούς στις γραμμές του

Με 4σέλιδη έκδοση πραγματοποιείται πλατύ άνοιγμα στα βαπόρια για μαζικές εγγραφές

Στη μάχη για ακόμα πιο «ισχυρή και μαζική ΠΕΜΕΝ» ρίχνονται οι δυνάμεις του ταξικού ναυτεργατικού σωματείου, με το κάλεσμα να απευθύνεται πρώτα και κύρια στη νέα βάρδια των μηχανοστασίων των πλοίων.

Κάνοντας πράξη το σύνθημα της μεγάλης Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ «Στην Οργάνωση η Δύναμη», παίρνει σχετικές πρωτοβουλίες για νέες εγγραφές στο σωματείο.

Και, στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών του ΔΣ της ΠΕΜΕΝ, ξεχωρίζει και το έγχρωμο 4σέλιδο που έχει εκδώσει με πλούσιο φωτογραφικό και καλογραμμένο υλικό. Σύνθημα στην πρώτη σελίδα του οι φράσεις: «Γίνε μέλος της ΠΕΜΕΝ. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου. Ολοι για έναν και ένας για όλους».

Στα κείμενά του περιγράφεται συνοπτικά το αγωνιστικό «ταξίδι» της ΠΕΜΕΝ από το 1901, όταν ιδρύθηκε από μηχανικούς που διεκδικούσαν «συλλογικά καλύτερους όρους αμοιβής και συνθήκες εργασίας», για να παραμείνει από τότε έως σήμερα αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή των αγώνων όχι μόνο των μηχανικών και των ναυτεργατών, αλλά συνολικά των εργαζομένων της χώρας, με σταθμούς σε αυτή την πορεία που έχουν «γράψει ιστορία».

Από τους πιο σημαντικούς σταθμούς αυτής της πλούσιας διαδρομής που αναφέρεται στο 4σέλιδο ήταν η μεγάλη συμβολή της ΠΕΜΕΝ, «την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από τις γραμμές της θρυλικής ΟΕΝΟ (Ομοσπονδία Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων)» και το σύνθημα «ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ» στην αντιφασιστική πάλη των λαών.

«Χωρίς τους μηχανικούς, τους ναυτεργάτες, προπέλα δεν γυρνά. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι εφοπλιστές. Τα κέρδη τους, η αύξηση των πλοίων τους δεν γίνεται χωρίς εμάς. Αυτή η δύναμη που έχει ο καθένας μας και θέλει να την αγοράζει όσο το δυνατόν φθηνότερα ο εφοπλιστής, μόνο συλλογικά μπορεί να γίνει ανυπέρβλητη, να φέρει κατακτήσεις». «Αποτελεί μονόδρομο η οργάνωση και ο αγώνας», αναφέρει η ΠΕΜΕΝ με το 4σέλιδο προς τους μηχανικούς, αναδεικνύοντας τη δύναμη και την αναγκαιότητα της οργανωμένης δράσης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Θανάσης Ευαγγελάκης, μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» μας λέει ότι αυτή η πρωτοβουλία και το σχετικό άνοιγμα στα βαπόρια εντάσσονται στην προσπάθεια «για την παραπέρα μαζικοποίηση του σωματείου, και μαζί έχει εκδοθεί αφίσα και άλλα υλικά και με τίτλο "γίνε μέλος"». Οπως σημείωσε, έχουν ξεκινήσει εξορμήσεις και περιοδείες στα πλοία από την προηγούμενη βδομάδα, ενώ θα ακολουθήσει πρόγραμμα περιοδειών και στις σχολές.

«Σε αυτές τις συνθήκες, με την επίθεση των εφοπλιστών να γενικεύεται σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων μηχανικών και συνολικά των ναυτεργατών, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η καλύτερη οργάνωση, η συμμετοχή και ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την ικανοποίηση των αναγκών μας», ανέφερε και πρόσθεσε πως «προσπαθούμε να φτάσουμε στους νέους μηχανικούς που έχουν επηρεαστεί από την προπαγάνδα εφοπλιστών για "μακριά από τα σωματεία", αφού αυτοί θέλουν ειδικά τους νέους συναδέλφους αδύναμους και πειθήνιους. Οι διαρκείς παρεμβάσεις και οι αγώνες σε συνδυασμό με την καμπάνια επιδιώκουμε να φέρουν θετικά αποτελέσματα. Δεν είναι πολλές μέρες που άρχισε να ξετυλίγεται αυτή η προσπάθεια και ήδη έχει κάνει αίσθηση και τα μηνύματα που έρχονται από παντού είναι θετικά. Η ΠΕΜΕΝ θα γίνει ακόμα πιο δυνατή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ