Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης γιατρών από φασιστοειδή

Την προσπάθεια τρομοκράτησης που δέχονται γιατροί του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» από τη φασιστική ομάδα ΕΝΕΘ καταγγέλλει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Οπως αναφέρει η Ενωση, η ΕΝΕΘ στοχοποιεί και εκφοβίζει γιατρούς με απειλητικά προσωπικά και δημόσια μηνύματα (προσωπικά e-mail με απειλές, τρικάκια στο «Παπαγεωργίου» κ.λπ.), ρίχνοντας στην ευθύνη για την ταλαιπωρία των ασθενών στους υγειονομικούς.

«Αποδεικνύεται ότι σκοπός τους είναι να συσκοτίσουν την πραγματική αιτία της ταλαιπωρίας των ασθενών, που είναι οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές και η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, στοχοποιώντας και ρίχνοντας την ευθύνη στους υγειονομικούς», σημειώνει η ΕΝΙΘ και προσθέτει: «Απεχθάνονται ο λαός της Θεσσαλονίκης να βρίσκεται στο πλάι των μαχόμενων υγειονομικών, που δώσανε τεράστια μάχη για την υγεία των ασθενών, και να αγωνίζεται για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, φτάνοντας στο σημείο να απειλούν ανοιχτά και επώνυμα συναδέλφους.

Για άλλη μια φορά βρίσκονται απέναντι από τις διεκδικήσεις και τις ανάγκες των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης. Οι μνήμες, άλλωστε, από τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας θρασύδειλων φασιστοειδών στα ΕΠΑΛ Δυτικής Θεσσαλονίκης είναι ακόμα νωπές».

Η ΕΝΙΘ ξεκαθαρίζει ότι τους υγειονομικούς δεν τους τρομάζουν οι απειλές των θρασύδειλων φασιστοειδών: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, να προσφέρουμε στους ασθενείς μας. Τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής και οι επίδοξοι διάδοχοί της θα πάρουν την ίδια απάντηση από τους εργαζόμενους και το κίνημά τους. Δεν θα τους επιτρέψουμε να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους και να επεκτείνουν την εγκληματική δράση τους στον χώρο της Υγείας».

Τέλος καλεί το υπουργείο και τη διοίκηση του νοσοκομείου να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τον δε λαό να ενισχύσει τον αγώνα των μαχόμενων υγειονομικών για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ