Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΛΙΓΝΑΔΗ
Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Καθώς συνεχίζεται η δίκη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δ. Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό τεσσάρων νεαρών ανδρών, καταγράφονται σημαντικές μαρτυρίες.

Φίλος του τρίτου κατά σειρά θύματος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ήταν παρών τη μία από τις δύο φορές που κατήγγειλε βιασμό και ότι φοβόταν και για τον εαυτό του από τον κατηγορούμενο, καθώς ήταν πολύ βίαιος. Ο τρίτος καταγγέλλων, πολωνο-ουκρανικής καταγωγής, γεννημένος στην Ελλάδα, έχει καταγγείλει βιασμό του δύο φορές το 2015, σε ηλικία 17 ετών, σε μια περίοδο που ο ίδιος εμπιστεύτηκε τον κατηγορούμενο, ο οποίος τον προσέγγισε αρχικά μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ενώ σε συζήτηση ο Λιγνάδης τού εκμυστηρεύτηκε ότι ο πατέρας του είχε πρόβλημα με το αλκοόλ και ήταν κακοποιητικός απέναντι στην μητέρα του και στον ίδιο, και του πρότεινε να μετακομίσει στο σπίτι του.

Οπως ανέφερε ο καταγγέλλων, εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα με την αλκοολική μητέρα του και ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, και το μόνο που αναζητούσε ήταν ένας ασφαλής χώρος για να διαβάζει και να τελειώσει γρήγορα το σχολείο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «δεν υπήρχε δομή οικογένειας στην οποία μπορούσε να στηριχτεί, υποστήριξη από το σχολείο, κοινωνική υπηρεσία, ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον, φίλοι σταθεροί που μπορούσε να μείνει σπίτι τους, οργανώσεις υποστήριξης ανηλίκων, ενώ το γεγονός ότι δεν είχε χαρτιά τού δημιουργούσε φόβο να απευθυνθεί στην αστυνομία». Είπε ακόμα ότι «όταν άκουσε στις ειδήσεις για τον κατηγορούμενο, άρχισε να καταλαβαίνει ότι αυτό που του είχε κάνει ο Δ. Λιγνάδης είχε συμβεί και σε άλλους» και πρόσθεσε ότι δεν ένιωθε ασφάλεια να προχωρήσει σε καταγγελία, καθώς αυτός «ήταν ένας Ουκρανός μετανάστης χωρίς χαρτιά, ενώ ο κατηγορούμενος είχε φίλη πρώην υπουργό, ο άνδρας της ήταν καναλάρχης και γενικώς ήταν άνθρωπος με μεγάλη εξουσία και δύναμη».

Επίσης, το δικαστήριο προχώρησε στην αποβολή της παράστασης πολιτικής αγωγής αναφορικά με τον τέταρτο κατά σειρά μηνυτή που έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε από τον Λιγνάδη και δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα στη δίκη, ενώ διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω φέρεται να εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και να κατήγγειλε ότι αναγκάστηκε να μετακομίσει εκτός Αθηνών, γιατί σε 48 ώρες μετά την καταγγελία είχαν διαρρεύσει τα προσωπικά του στοιχεία, με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές, ενώ ζήτησε από τις δικαστικές αρχές να διασφαλίσουν την ανωνυμία του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται μετ' εμποδίων(2022-03-11 00:00:00.0)
Νέα ποινική δίωξη(2021-04-01 00:00:00.0)
Νέες καταγγελίες για βιασμούς(2021-03-09 00:00:00.0)
Νέα μήνυση κατά Λιγνάδη(2021-03-05 00:00:00.0)
Αιτήματα από τους διάδικους(2021-03-04 00:00:00.0)
Προφυλακίστηκε ο Δ. Λιγνάδης(2021-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ