Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Θωρακίζω τη Δημοκρατία»...

Παρέμβαση του Κ. Σημίτη στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Με όρκους πίστης στον «εκσυγχρονισμό» και διαβεβαιώσεις για «αταλάντευτη προώθηση της διαφάνειας», που όπως είπε «πρέπει να προχωρούν μαζί», εμφανίστηκε χτες ο πρωθυπουργός ενώπιον των επιχειρηματιών που παρακολούθησαν την ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Ο Κ. Σημίτης, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στα κονδύλια του Γ' ΚΠΣ (που συνιστούν κατά την κυβέρνηση την αιτία του «επιχειρηματικού πολέμου») και αφού ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του «διασφαλίζει υγιείς συνθήκες ανταγωνισμού», διαβεβαίωσε ότι η κυβερνητική πολιτική δε θα πάψει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας: «Θα προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο για να δώσουμε νέο οξυγόνο στο δυναμισμό των ανερχόμενων επιχειρήσεων», ήταν τα λόγια του.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, σε μια αποστροφή του λόγου του που ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια να «εξηγήσει» και να «δικαιολογήσει» τα όσα προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί «εκτροπής», ανέφερε ότι «η γνήσια πολιτική αντιπαράθεση, η σωστή αντιπαράθεση στα πραγματικά προβλήματα του Ελληνα πολίτη είναι ευπρόσδεκτη», για να συμπληρώσει, όμως, «είναι ανασχετικό στην προσπάθεια προόδου να μετατραπεί η πολιτική αντίθεση σε συστηματοποιημένη ηθική απαξίωση των πάντων, να χειραγωγηθεί η καθημερινότητα του Ελληνα πολίτη από τις τακτικές του εύκολου εντυπωσιασμού, των υπαινιγμών και της ηθικής φθοράς».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρωθυπουργός δήλωσε «άτεγκτος» απέναντι σε φαινόμενα «φοβικών συνδρόμων, καιροσκοπισμού και ανευθυνότητας», καταφέρθηκε εναντίον «της ιδεολογίας της ευκολίας, τη μοιρολατρία, την καταστροφολογία». Κατέληξε, δε, ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της «θωρακίζει τη Δημοκρατία» ενώ κάνοντας λόγο ακόμα και για «κέντρα παραεξουσίας», διαβεβαίωσε ότι «δεν μπορούν να κλονίσουν την προσπάθειά μας»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμφώνησαν με τα νέα δώρα στο κεφάλαιο, «τσακώθηκαν» για τα ψίχουλα στο λαό(2020-11-26 00:00:00.0)
Καβγαδίζουν για τις «offshore» για να «κουκουλώσουν» την αντιλαϊκή στρατηγική τους σύμπλευση(2016-06-05 00:00:00.0)
Τρέχει να κουκουλώσει τα σκάνδαλα(2005-12-13 00:00:00.0)
Σαν παράσταση «απατημένων» συζύγων... των βιομηχάνων(2001-06-02 00:00:00.0)
Πρωταγωνιστές έκθετοι ηθικά και πολιτικά(2000-10-19 00:00:00.0)
Κάναμε πρόταση συναίνεσης...(1995-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ