Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Πάνω απ' όλα συναίνεση

Συναίνεση και «πλάτες» στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση βάζει η ηγεσία της ΝΔ, επιχειρώντας, ταυτόχρονα, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μεγάλων αφεντικών για την «υπεύθυνη» στάση της.

Στο πλαίσιο αυτό, πλειοδοτεί και πιέζει την κυβέρνηση να προχωρήσει τις νεοφιλελεύθερες διαρθρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, στη φορολογική μεταρρύθμιση, στην απελευθέρωση των αγορών κ.ο.κ. Ταυτόχρονα, δίνει καθημερινά σκληρές μάχες στο δικομματικό πόλεμο για την εξουσία, επιχειρώντας να υπονομεύσει τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για «ανάκτηση του χαμένου εδάφους».

«Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ στηρίζεται σε τρία σκέλη: Την πόλωση, την τακτική των "σεναρίων" και του "για όλα ευθύνονται οι άλλοι" και την πρόταση συνεργασίας με την Αριστερά με δέλεαρ τον εκλογικό νόμο», δήλωσε χθες ο Γ. Σουφλιάς. Μιλώντας σε στελέχη της ΝΔ στην Αχαΐα, τάχθηκε κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας, με το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα, επειδή προκύπτουν «ως αποτέλεσμα συμβιβασμών, με στόχο τη νομή της εξουσίας, όπως επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ με τις προτάσεις του, τις οποίες η Αριστερά φαίνεται ότι απορρίπτει».

Η Ντ. Μπακογιάννη, απαντώντας από τη Χίο στα περί πολιτικής εκτροπής του πρωθυπουργού, είπε ότι «δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αν αλλάξει η κυβέρνηση του τόπου», υποσχόμενη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «θα βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ