Πέμπτη 5 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάμεστη ήταν χτες η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό από κόσμο που συνέρρευσε για να παρακολουθήσει την ημερίδα που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα: «70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Η πάλη του ΚΚΕ για την αποδέσμευση, τον απεγκλωβισμό της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Εργαζόμενοι, άνθρωποι του μόχθου, επιστήμονες, αλλά και πολλοί απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έδωσαν το «παρών» και παρακολούθησαν την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και τις ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις που ακολούθησαν για το «οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού», αυτό το «πολεμικό εργαλείο κατά των λαών», όπου η αστική τάξη έκανε συνειδητή επιλογή να εντάξει πριν από 70 χρόνια τη χώρα μας, επιλογή που συνεχίζει να υπηρετεί και σήμερα, μπλέκοντας όλο και περισσότερο τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με επικίνδυνες συνέπειες για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Στην έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον ναύαρχο Γιώργο Ροΐδη, που πριν από μια μέρα «έφυγε» από τη ζωή.

Ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α., άνοιξε την εκδήλωση σημειώνοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ το ΚΚΕ συναντήθηκε με πολλούς χιλιάδες αγωνιστές, μια συνάντηση που αποτυπωνόταν και στο πλήθος του κόσμου που παρακολούθησε τη χτεσινή εκδήλωση.

Μια συνάντηση που επιβεβαιώνει τη σημαντική συμβολή του ΚΚΕ στην αποκάλυψη του χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, στην αποκάλυψη των κάλπικων επιχειρημάτων με τα οποία η αστική τάξη μάς δένει στο άρμα του, που επιβεβαιώνει ότι όλα αυτά τα χρόνια και τώρα το ΚΚΕ στέκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Την κεντρική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ακολούθησαν οι παρεμβάσεις των:

-- Γιώργου Παπακωνσταντίνου, υποπτέραρχου (Μ) ε.α., με θέμα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Ενα σύνθημα επίκαιρο και διαχρονικό».

-- Βαγγέλη Χωραφά, διευθυντή του GEOEUROPE, για τις «Μελλοντικές εξελίξεις στο ΝΑΤΟ».

-- Χρήστου Σαλταπίδα, πλοίαρχου ΠΝ ε.α., με θέμα «70 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Αγώνας και συμπόρευση με το ΚΚΕ».

-- Γρηγόρη Συμεωνίδη, αντισμήναρχου (Ι) ε.α. και προέδρου της Ενωσης Αποστράτων Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με θέμα «Ελλάδα - ΝΑΤΟ, μια μακρά σχέση με πολλαπλά οφέλη για λίγους και τεράστιες θυσίες για τον λαό».

-- Γιάννη Αγγέλου, συνταγματάρχη (ΜΧ) ε.α., ΜΒΑ, MSc, με θέμα «Γιατί λέμε ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ».

-- Κώστα Σκολαρίκου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνου του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ, με θέμα «Ορισμένα ζητήματα στην Ιστορία του ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ