Πέμπτη 7 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενας νεκρός και τραυματίες από την έκρηξη στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Η κλινική στις φλόγες μετά την έκρηξη
Η κλινική στις φλόγες μετά την έκρηξη
Με τον πιο τραγικό τρόπο ήρθαν ξανά στην επιφάνεια οι τραγικές ελλείψεις και τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές των δημόσιων νοσοκομείων, με την πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στη Β' Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Ο απολογισμός της φωτιάς, που προκλήθηκε μετά από έκρηξη σε παροχή οξυγόνου, είναι ένας νεκρός ασθενής και τραυματίες ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ οι εικόνες που κυκλοφόρησαν προκαλούν σοκ, με μια πτέρυγα να γίνεται σμπαράλια σε ένα νευραλγικό νοσοκομείο, στο δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν τουλάχιστον 35 ασθενείς σε άλλες κλινικές. Ο 79χρονος άνδρας που βρήκε τραγικό θάνατο στη φωτιά στο «Παπανικολάου» νοσηλευόταν με κορονοϊό τις τελευταίες δυο βδομάδες. Εγκαύματα υπέστησαν δύο νοσηλευόμενοι, με την κατάσταση του ενός να είναι πιο σοβαρή, οπότε κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στο χειρουργείο.

Από το τοξικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε κινδύνευσε και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η προσωρινή νοσηλεία τουλάχιστον έξι εργαζομένων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, κατορθώθηκε να διασφαλιστούν σε ελάχιστο χρόνο η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και ιατρικών αερίων στον χώρο της κλινικής και η μη περαιτέρω επέκταση της πυρκαγιάς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με μεγάλη δύναμη και ειδικά οχήματα, και σε πολύ σύντομο χρόνο κατάφερε να θέσει σε έλεγχο και να σβήσει την πυρκαγιά. Επιπλέον, διενεργεί έρευνα για τις συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ - ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, με τον πρώτο να παραπέμπει στο πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης της Πυροσβεστικής και σε εξέταση της τήρησης των πρωτοκόλλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ