Πέμπτη 7 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκεντρώσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα

Από την απεργιακή συγκέντρωση στην Καβάλα
Από την απεργιακή συγκέντρωση στην Καβάλα
Μαχητικές και μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, από την Αλεξανδρούπολη που έχει μετατραπεί σε κόμβο μεταφοράς του δολοφονικού στρατού του ΝΑΤΟ προς την Ανατολική Ευρώπη μέχρι και τη Φλώρινα.

Στην Ξάνθη με παρέμβαση έξω από σούπερ μάρκετ ξεκίνησε η απεργιακή μάχη από νωρίς το πρωί. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο κατάστημα της ΔΕΗ.

Στην Καβάλα σε μια μεγάλη διαδήλωση βρέθηκαν εργαζόμενοι όλων των κλάδων μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φοιτητές, που στο επίκεντρο της πάλης τους έχουν την αντίστασή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για μεταφορά του Τμήματος Φυσικού του ΔΙΠΑΕ. Χαιρέτισαν στη συγκέντρωση ο Μανώλης Κοντοστέλιος, γενικός γραμματέας δημοτικών υπαλλήλων Καβάλας, ο Μανώλης Κελαϊδάκης, πρόεδρος του Σωματείου Πετρελαίων, ο Γιάννης Γιαγκίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας, ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης, πρόεδρος των Οικοδόμων, η Εφη Κυριακίδου, πρόεδρος του Σωματείου Κομμωτών Καβάλας, η Μαρία Παπαδοπούλου, νοσηλεύτρια, εκπρόσωπος των υγειονομικών σε αναστολή, ο Αγγελος Μπουτκάρης, πρόεδρος φοιτητικού συλλόγου Φυσικού ΔΙΠΑΕ, ο Νίκος Βογιατζίδης, πρόεδρος του Σωματείου Λιπασμάτων, ο Βασίλης Λεμονίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης, πρόεδρος συνταξιούχων ΒΦΛ εκ μέρους των συνταξιουχικών οργανώσεων, η Βάσω Μπράτσου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Τάσος Ιωαννίδης, πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

Μαχητικές συγκεντρώσεις έγιναν και σε Δράμα και σε Κομοτηνή.

Στην Κατερίνη ξεχωριστή ήταν η παρουσία των εργαζομένων από τη ΔΕΥΑ δήμου Δίου Ολύμπου που παλεύουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Αγωνιστικό χαιρετισμό απηύθυνε το παράρτημα Κατερίνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και συνταξιουχικά σωματεία της περιοχής.

Στη Νάουσα εργατικά σωματεία, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, επαγγελματοβιοτέχνες, βιοπαλαιστές αγρότες έδωσαν το «παρών». Χαιρέτισαν εκπρόσωποι του Σωματείου εργαζομένων στο δήμο Νάουσας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, των Συνταξιούχων, του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» κ.ά. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Ρηγόπουλος, μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ Νάουσας. Ακολούθησε πορεία προς το δημαρχείο.

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε και στη Βέροια. Χαιρετισμό απηύθυναν η Στέλλα Ιακωβίδου, απολυμένη από το εργοστάσιο κουφωμάτων αλουμινίου «IDECO», ο Σούλης Ανδρεόπουλος, γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Τσεχελίδης, μέλος του ΔΣ του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Στην Πέλλα οι απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν σε Εδεσσα και Γιαννιτσά. Χαιρέτισαν εκπρόσωποι των εργαζομένων από τις βιομηχανίες τροφίμων, τον ιδιωτικό τομέα, τα νοσοκομεία, αλλά και εκπροσώπων άλλων φορέων από τον χώρο των επαγγελματιών της εστίασης, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και βιοτεχνών.

Συγκέντρωση και πορεία έγινε και στο Κιλκίς, όπου οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι έκλεισαν τα καταστήματά τους και βρέθηκαν μαζί με τους εργάτες στον δρόμο του αγώνα, αλλά και σε Πολύγυρο και Σέρρες.

Στην Κοζάνη, στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν η Γιάννα Αντωνοπούλου, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κοζάνης - Σερβίων - Βελβεντού, η Μαρία Αραπογιάννη, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Γκούμας, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης.

Με τη συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και εργαζομένων όλων των κλάδων και κυρίως της ΔΕΗ, έγινε και η συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα.

Στην Καστοριά, από το πρωί οι ταξικές δυνάμεις βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στην Ιεροπηγή. Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι της ΕΙΝΔΥΜ, των Συνταξιούχων ΙΚΑ, του συλλόγου εργατικών κατοικιών, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αλέκος Τίγκας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Γουνεργατών Καστοριάς. Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε Φλώρινα και Γρεβενά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ