Παρασκευή 1 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μαζί με τους εργαζόμενους στις 6 Απρίλη βιοπαλαιστές αγρότες

Κάλεσμα από τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»

Σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων στη Νάουσα, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία, καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας». Οπως αναφέρει στο κάλεσμά του «συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους της πόλης μας διότι και εμείς πληττόμαστε το ίδιο από την ακρίβεια και τον πόλεμο», «βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο λόγω του υπέρογκου κόστους παραγωγής, της αβεβαιότητας για τη διάθεση των προϊόντων μας εξαιτίας του πολέμου και με βαριές συνέπειες για τους αγρότες και κτηνοτρόφους και τον λαό της χώρας μας γενικότερα από την εμπλοκή της χώρας».

Το νέο πλήγμα για τους αγρότες έρχεται, ενώ ακόμα δεν έχουν συνέλθει από τις συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο το 2014, που ήταν συνέπεια των ίδιων ανταγωνισμών.

Σημειώνει ότι οι αγρότες έρχονται ξανά αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις που προκαλεί ο πόλεμος και η εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτόν όπως: «Η μεγάλη αβεβαιότητα για την αξιοποίηση της παραγωγής μας, αφού πλέον οι εμπλεκόμενες χώρες στον πόλεμο, απορροφούσαν μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών.

Η περαιτέρω εκτίναξη του κόστους παραγωγής μας, που έχει να κάνει με το πετρέλαιο, τα αγροεφόδια, τις ζωοτροφές, το ρεύμα κ.λπ.

Σ' αυτά προστίθενται οι φετινές καταστροφές στην παραγωγή, που προκάλεσαν οι παγετοί πριν καλά καλά ολοκληρωθούν οι πετσοκομμένες αποζημιώσεις του άδικου και αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ για τις ζημίες της άνοιξης του 2021».

Αποκαλύπτει τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση, που, αντί για μηδενισμό του ΕΚΦ, κάλεσε τους αγρότες να μοιραστούν τα ψίχουλα των 60 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 180 ευρώ ανά αγρότη και δεν φτάνουν ούτε για τη δουλειά 1-2 ημερών στο χωράφι.

Και καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, μέσα από τη συμμετοχή τους στην απεργία να προβάλουν τις δίκαιες διεκδικήσεις τους για ουσιαστικά μέτρα στήριξης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ