Παρασκευή 1 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας στη «Vodafone»

Κερδοφορία για τον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό - ανασφάλεια για τους εργαζόμενους

Σε κινητοποίηση στα γραφεία της επιχείρησης στο Χαλάνδρι, προχώρησαν χτες το Σωματείο Εργαζομένων «Vodafone» - «360 Connect» και λοιπές θυγατρικές και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) καταγγέλλοντας τις απολύσεις στο έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», διεκδικώντας την απορρόφηση των εργαζομένων σε άλλα τμήματα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Μπροστά στη λήξη των συμβάσεων στο συγκεκριμένο έργο, το Σωματείο πραγματοποίησε τηλεφωνικές παρεμβάσεις στην εργοδοσία, με αίτημα να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και να απορροφηθεί το προσωπικό σε άλλα έργα. Η εργοδοσία δεν έδωσε καμία απάντηση, ισχυρίστηκε πως «δεν ξέρει» τι θα γίνει, ενώ έκρινε πως δεν είναι «ρεαλιστική» η απορρόφηση των εργαζομένων. Στη συνέχεια, έβαλε μπρος τις απολύσεις εργαζομένων στο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ SUPPORT», μεταξύ άλλων και ενός εκλεγμένου μέλους στο ΔΣ του Σωματείου.

Στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι από όλο τον κλάδο εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους στα αιτήματα των συναδέλφων τους. Στο μεταξύ, τα σωματεία έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας και στα υπουργεία Εργασίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

«Αποτελεί πρόκληση να ακούμε για την κερδοφορία της "Vodafone", για τις επενδύσεις της, που είναι αποτέλεσμα της δικής μας δουλειάς, αλλά εμείς να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια», τονίζει το επιχειρησιακό Σωματείο. Οπως επισημαίνει, το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» είναι «δημόσιο έργο που θα εξασφαλίσει εκατομμύρια για το κράτος και τη "Vodafone"», ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποδεικνύεται πως είναι «οι μόνοι χαμένοι των "εμβληματικών έργων", της υψηλής κερδοφορίας». Την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι βλέπουν τις συμβάσεις τους να λήγουν και να πετιούνται στην ανεργία, υπάρχουν τμήματα στα οποία «η εντατικοποίηση είναι στο κόκκινο» και οι συνάδελφοί τους τρέχουν και δε φτάνουν.

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Σε συνθήκες που η ακρίβεια έχει φτάσει στα ύψη και εντείνεται από τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου, δεν θα δεχτούμε κανένας συνάδελφος, σε κανένα έργο της εταιρείας, να μην ξέρει τι του ξημερώνει την επόμενη μέρα, να δουλεύει με 3μηνες συμβάσεις, χαμηλούς μισθούς και ανασφάλεια. Δεν θα ανεχτούμε να βρεθεί κανένας συνάδελφος σε πιο δύσκολη κατάσταση εξαιτίας των σχεδιασμών της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων», ξεκαθαρίζει το Σωματείο. Στην κατεύθυνση αυτή, από τη χτεσινή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι διαμήνυσαν πως η απάντησή τους στην πολιτική που τους καταδικάζει στην εργασιακή ανασφάλεια θα δοθεί και με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 6 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ