Παρασκευή 1 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε 6μηνη φυλάκιση καταδικάζεται πρώην πρόεδρος σωματείου!

Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη απαιτεί η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων

Σε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή, για την κατηγορία της «παράνομης βίας», καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης την πρώην πρόεδρο της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, για κινητοποίηση που πραγματοποίησε το Σωματείο πριν από 6 χρόνια (!), στις 12/11/2016, για να υπερασπιστεί εργαζόμενο που απολύθηκε από τα «Discount Markt» για εκδικητικούς λόγους.

Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη, να αποσυρθούν οι μηνύσεις σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζομένων, καμία ποινικοποίηση της δραστηριότητας των σωματείων, καμία παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, απαιτεί, απαντώντας στην καταδίκη, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων.

Με ανακοίνωσή της καταδικάζει την απόφαση του δικαστηρίου και σημειώνει: «Προφανώς θεωρούν "παράνομη βία" τη συζήτηση με εργαζόμενους και πελάτες, το μοίρασμα της ανακοίνωσης, το κράτημα ενός πανό, γιατί εκείνη τη μέρα προκήρυξε το σωματείο 4ωρη στάση εργασίας στα "Discount Markt" για να υπερασπιστεί τον συνάδελφο που απολύθηκε από τη συγκεκριμένη εταιρεία για εκδικητικούς λόγους.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός, μάλιστα, πως ενώ υπήρχαν κραυγαλέες αντιφάσεις από την πλευρά των καταθέσεων από εκπροσώπους της εταιρείας, αλλά και από το γεγονός ότι στην κατάθεσή του ο αστυνομικός δεν διαπίστωσε τίποτα μεμπτό από πλευράς του σωματείου, η απόφαση ήταν καταδικαστική.

Ο στόχος της εργοδοσίας ήταν και είναι η συνδικαλιστική δίωξη και η παρεμπόδιση της διεκδίκησης και δράσης των σωματείων και των εργαζομένων, αξιοποιώντας πάντα τους αντιδραστικούς νόμους που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις και τους διατηρούν μέχρι και σήμερα.

Τους το κάνουμε καθαρό: Δεν θα βάλετε τα σωματεία στον γύψο.

Δεν πρόκειται "να κάτσουμε στα αυγά μας" ούτε να σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ