Σάββατο 23 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Απειλές για «συμμόρφωσιν προς τας υποδείξεις»

Διευθυντής σχολείου απαγορεύει στους μαθητές του εκδήλωση με προβολή αντιφασιστικής ταινίας

Την απαράδεκτη ενέργεια του διευθυντή του 3ου Λυκείου της Καβάλας, Παναγιώτη Ντίμο, να απαγορεύσει στο δεκαμελές του σχολείου του τη διοργάνωση εκδήλωσης εκτός σχολείου, στη διάρκεια της οποίας ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί αντιφασιστική ταινία, καταγγέλλει με ανακοίνωση του το ΝΣ Καβάλας της ΚΝΕ. Οπως ισχυρίστηκε ο λυκειάρχης στους μαθητές «το φιλμ δεν εγκρίνεται από το υπουργείο» και τους απείλησε πως αν προπαγανδίσουν την εκδήλωση με αφίσες κλπ., θα έχουν συνέπειες.

Σημειώνεται ότι ο διευθυντής του παραπάνω Λυκείου της Καβάλας, πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας και συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, δεν κρύβει τα αισθήματα αντιπάθειας που τρέφει για όσους «δε συμμορφώνονται με τας υποδείξεις» ή επιδεικνύουν γενικότερα μια αγωνιστική στάση.

Συγκεκριμένα, προχτές, ο λυκειάρχης κάλεσε το προεδρείο του 15μελούς και τους προέδρους των 5μελών και τους απείλησε ότι αν δε ματαιώσουν την εκδήλωση που προγραμματίζουν θα αναγκαστεί να τους αποβάλει. Η ταινία που αναγγέλλονταν η προβολή της με αφίσα του 15μελούς του σχολείου, είναι τα «Μαθήματα Αμερικανικής ιστορίας». Σύμφωνα με τις αιτιάσεις του εν λόγω λυκειάρχη προς τους μαθητές του, για κάθε παρόμοια εκδήλωση χρειάζεται η άδεια του προϊσταμένου, γιατί μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις με ακροδεξιά στοιχεία που πιθανό θα βρίσκονται στην αίθουσα!

Ο ίδιος λυκειάρχης πριν μια βδομάδα απέβαλε και στη συνέχεια ανακάλεσε την απόφασή του μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, δύο μαθητών, επειδή, όπως υποστήριζε, αρνήθηκαν να προσευχηθούν.

Τελικά, παρά τις «υποδείξεις» και τις απειλές η εκδήλωση των μαθητών πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ με μεγάλη επιτυχία στα ΤΕΙ της Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ