Σάββατο 23 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Υπό κατάληψη η σχολή στη Λάρισα

Για δεύτερη μέρα συνέχισαν χτες την κατάληψη του κτιρίου της σχολής τους οι φοιτητές του Τμήματος Βιοχημείας - Βιοτεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που εδρεύει στη Λάρισα, διαμαρτυρόμενοι για την τραγική έλλειψη εργαστηρίων και αιθουσών διδασκαλίας. Οι φοιτητές ζητούν την απομάκρυνση του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου που συστεγάζεται με τη σχολή τους, καθώς εμποδίζει τη δημιουργία των αναγκαίων εργαστηρίων και αιθουσών διδασκαλίας.

Χτες το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φοιτητών Βιοχημείας - Βιοτεχνολογίας επισκέφτηκε τη Νομαρχία, απαιτώντας από τη Νομαρχιακή Αρχή ν' αναλάβει τις ευθύνες της και να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων τους, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των φοιτητών όπου θ' αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία του αγώνα τους.

Σε ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Βιοχημείας - Βιοτεχνολογίας επισημαίνεται: «Η περικοπή των δημοσίων δαπανών και η γενικότερη εκπαιδευτική πολιτική οδηγεί σ' αυτή την κατάσταση όχι μόνο τη σχολή μας, αλλά και ολόκληρη την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μια εκπαιδευτική πολιτική που ξεκινάει από την ΕΕ, μέσω των αποφάσεων της συνδιάσκεψης της Πράγας και εφαρμόζεται και στην ελληνική πραγματικότητα, με νομοσχέδια όπως η ψευδεπίγραφη ανωτατοποίηση των ΤΕΙ. Ο μόνος τρόπος για να δοθεί λύση σε όλα αυτά είναι η συντονισμένη αγωνιστική δράση του συνόλου των φοιτητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ