Σάββατο 23 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
Προσκόμματα από τον ΕΛΓΑ για την αποζημίωση

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου

Τα διάφορα δικαιολογητικά που απαιτεί από τους αγρότες ο ΕΛΓΑ προκειμένου αυτοί να αποζημιωθούν για τις πρόσφατες καταστροφές λόγω κακοκαιρίας και μάλιστα με καταληκτική ημερομηνία τις 22 Φλεβάρη, έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να κινδυνεύουν να χάσουν την αποζημίωση.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και ο υφυπουργός Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλης είπε ότι το όριο της ημερομηνίας τέθηκε για να διευκολυνθεί η άμεση αποζημίωση των αγροτών. Ισχυρίστηκε ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να αποζημιωθούν γρήγορα και δίκαια ο παραγωγοί και είπε ότι ήδη έχει απογραφεί η καταστροφή του ζωικού κεφαλαίου και συνεχίζεται για τα θερμοκήπια, τη φυτική παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο. Οσο δε για τα διάφορα δικαιολογητικά είπε ότι προκειμένου να διευκολυνθούν οι παραγωγοί υπάρχει η δυνατότητα εάν κάποιος δεν έχει καταφέρει να τα συγκεντρώσει όλα, τότε να καταθέσει τη δήλωσή του ελλιπή και στη συνέχεια να τη συμπληρώσει με τα απαιτούμενα έγγραφα.

Ο Αντ. Σκυλλάκος παρατήρησε ότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως θα δώσει δίκαιη λύση, αλλά δεν αναφέρει το ποσοστό κάλυψης της ζημιάς στο αγροτικό κεφάλαιο και αυτό της αφήνει το περιθώριο να είναι είτε πολύ μικρό είτε λίγο μεγαλύτερο.

Είπε ότι είναι θετική η ανακοίνωση για όσους δε συμπλήρωσαν όλα τα δικαιολογητικά, αλλά κάλεσε τον υφυπουργό να συμπεριλάβει στους δικαιούμενους αποζημίωσης και όσους αγρότες δεν έχουν για διάφορους λόγους συμπληρώσει φορολογική δήλωση. Στο συγκεκριμένο αίτημα απέφυγε επιμελώς να απαντήσει ο υφυπουργός και ο Αντ. Σκυλλάκος παρατήρησε ότι η σύνδεση των φορολογικών δηλώσεων με τη δίκαιη αποζημίωση σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει κατά νου να κάνει περικοπές συνδέοντας τις αποζημιώσεις ανάλογα με το εισόδημα των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ