Τρίτη 15 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας

  • Στο Σύνταγμα, την Τρίτη 22 Μάρτη
  • Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
  • Ξεδιπλώνεται το πρόγραμμα συσκέψεων και εκδηλώσεων

ΕΜΠ

RIZOSPASTIS

ΕΜΠ
Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Τρίτη 22 Μάρτη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η ΚΟ Αττικής δίνει συνέχεια στην πλατιά - μαζική δουλειά που αναπτύσσει αυτές τις μέρες με σύνθημα «Συναγερμός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!».

Οι προσυγκεντρώσεις των Κομματικών Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής και των αντίστοιχων Οργανώσεων της ΚΝΕ για το συλλαλητήριο έχουν προγραμματιστεί για τις 6 μ.μ., στα εξής σημεία:

Κάνιγγος: Βιομηχανία, Κατασκευές, Μεταφορές, Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική, Επισιτισμός - Τουρισμός, Εμπόριο - Υπηρεσίες, Χρηματοπιστωτικό, Υγεία - Πρόνοια, Δικηγόροι, ΕΒΕ, ΜΜΕ.

Ομόνοια: Α' Αθήνας, Βορειοδυτική Αθήνα, Βόρεια, Νοτιοδυτική, Δυτικός, Βορειοδυτική Αττική, Πειραιάς, Μεσόγεια - Λαυρεωτική.

Προπύλαια: ΑΕΙ - Ερευνα, Εκπαιδευτικοί, Νότια, Ανατολικά, Καλλιτέχνες, ΟΤΑ - Δημόσια Διοίκηση.

Το δίλημμα είναι με τους λαούς ή τους ιμπεριαλιστές

Στον παλμό του μεγάλου συλλαλητηρίου ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν, την Τρίτη 22 Μάρτη στο Σύνταγμα, κινούνται πλέον οι καθημερινές εκδηλώσεις και συσκέψεις των Οργανώσεων Αττικής. Ο πήχης τίθεται ψηλά ώστε να υπάρξει μαζική συμμετοχή, στόχος καθόλα εφικτός, όπως φανερώνουν το ενδιαφέρον και η προσέλευση στις κατά τόπους πρωτοβουλίες των ημερών.

Ν. Ιωνία
Ν. Ιωνία
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των ΚΟ Νέας Ιωνίας - Νέου Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Βόρειου Τομέα του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε ότι στην Ουκρανία δύο μεγάλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ από τη μία και Ρωσία από την άλλη, διαγκωνίζονται για την κυριαρχία σε εδάφη και πλουτοπαραγωγικές πηγές, με τους λαούς Ρωσίας και Ουκρανίας να πληρώνουν το μάρμαρο.

Υπογράμμισε πως όλα τα αστικά κόμματα μιλάνε «για "εθνική" συνεννόηση για την ενίσχυση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, την αποστολή στρατιωτικού και άλλου υλικού στην Ουκρανία και στη διαμόρφωση μειωμένων απαιτήσεων του λαού μας μπροστά στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου», και τόνισε ότι «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ διαχρονικά έχουν συμφωνήσει και υπηρετήσει όλους τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, συμμετέχουν στην κούρσα των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών και είναι συνυπεύθυνοι για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία σήμερα, κάτι που θέτει αντικειμενικά τον λαό μας σε ρόλο θύτη - επιτιθέμενου αλλά και σε ρόλο θύματος σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «το δίλημμα για τους λαούς δεν είναι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ή Ρωσία, αλλά η αυτοτελής εργατική - λαϊκή πάλη» και ότι «πρέπει οι λαοί να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή».

Καλλιθέα
Καλλιθέα
Με έντονο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι την εκδήλωση στην Καλλιθέα που οργάνωσαν οι ΚΟ Καλλιθέας του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Νότιου Τομέα, ο οποίος αρχικά έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή των ανταγωνισμών στην περιοχή, που ξετύλιξαν το φιτίλι τα προηγούμενα χρόνια μέχρι αυτό να πυροδοτηθεί από τη Ρωσία.

Τόνισε ότι η παλινόρθωση του καπιταλισμού στην Ανατολική Ευρώπη συνοδεύτηκε με διαμελισμούς λαών και κρατών, όπως συνέβη στη Γιουγκοσλαβία, στην Τσεχοσλοβακία, λόγω του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων για τον έλεγχο αγορών, πρώτων υλών, γεωστρατηγικών θέσεων, μεταφορικών οδών. Στάθηκε επίσης στις τεράστιες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, που εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση, στέλνοντας πολεμικό υλικό και εξοπλισμό. Υπογράμμισε ότι η εμπλοκή της Ελλάδας είναι άμεση και ο κίνδυνος για τον ελληνικό λαό, σε περίπτωση γενίκευσής της, παραπάνω από υπαρκτός. Οτι ο λαός μας για άλλη μια φορά θα κληθεί να πληρώσει, με τους κινδύνους και τις απειλές για τη ζωή του, την εκτίναξη της ήδη μεγάλης ακρίβειας σε μια σειρά από προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, την ακόμα πιο βαθιά ενεργειακή φτώχεια, με νέα χτυπήματα σε δικαιώματα και ανάγκες του, προκειμένου να ενισχυθούν οι ΝΑΤΟικές δαπάνες.

Με μετανάστες εργάτες
Με μετανάστες εργάτες
Συγκέντρωση στην πλατεία Αμερικής πραγματοποίησαν και οι Κομματικές Οργανώσεις της 6ης Δημοτικής Κοινότητας της ΤΟ Α' Αθήνας του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Πέτρο Μαρκομιχάλη, μέλος της ΚΕ.

«Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καμία εμπλοκή και συμμετοχή της Ελλάδας, όχι στο εθνικιστικό μίσος», ήταν τα συνθήματα της συγκέντρωσης. Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή μεταναστών, αρκετών μάλιστα από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Μέσα από την ομιλία αναδείχθηκαν οι αιτίες του πολέμου, όπως και το γεγονός ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στηρίξει όλες τις ΝΑΤΟικές αποφάσεις που βάζουν σε κίνδυνο τη χώρα μας. Τονίστηκε ιδιαίτερα ο ρόλος του εθνικισμού, που χρησιμοποιείται από τους καπιταλιστές προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους, και ότι οι Ελληνες και μετανάστες εργάτες δεν πρέπει να πέσουν σε αυτές και παρόμοιες παγίδες.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις και συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά συνοικίες της Αττικής, σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Ανάμεσά τους αυτή της Οργάνωσης Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος της ΤΟ Βιομηχανίας του ΚΚΕ, με μετανάστες εργαζόμενους του κλάδου από το Μπανγκλαντές. Οπως και οι εκδηλώσεις στα Πανεπιστήμια της Αθήνας από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι οποίες προσελκύουν το ενδιαφέρον της νεολαίας.

Το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες

Στην πλατεία Αμερικής
Στην πλατεία Αμερικής
Το πρόγραμμα συνεχίζεται τις επόμενες μέρες ως εξής:

Αύριο Τετάρτη

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών Αττικής καλεί σε εκδήλωση στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, 2ος οροφος, πλατεία Κάνιγγος). Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟ Ελευσίνας διοργανώνει σύσκεψη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας (Χαριλάου 28). Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

-- Στις 6 μ.μ., η ΚΟΒ Αίγινας διοργανώνει συγκέντρωση στο δημοτικό γήπεδο Αίγινας, στην αίθουσα «Παύλος Ανδρεόπουλος», με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Βουρδουμπά, μέλος της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Ζωγράφου καλούν σε συγκέντρωση στον δημοτικό κινηματογράφο «Αλέκα» (3ης Ορεινής Ταξιαρχίας, Ζωγράφου). Θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ.

Την Πέμπτη 17 Μάρτη

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Οπτικοακουστικού καλεί σε σύσκεψη στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, Βικτώρια). Θα μιλήσει ο Εντρι Νέζα, μέλος του ΤΓ Καλλιτεχνών.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Κόκκινου Μύλου - Αγ. Αννας διοργανώνει σύσκεψη στο καφενείο του Κύπριου (Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης 73) στον Κόκκινο Μύλο. Θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ.

Εκδηλώσεις των Τομεακών Οργανώσεων

-- Το Σάββατο 19 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., οι ΤΟ Πειραιά και Μεταφορών καλούν σε εκδήλωση στο παλιό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά (Καραολή και Δημητρίου 80). Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ