Παρασκευή 21 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προσπάθειες καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων

Τραμπουκισμοί, απειλές και πιέσεις επιστρατεύτηκαν σε πολλές περιπτώσεις τις προηγούμενες μέρες απέναντι στους αγωνιζόμενους μαθητές, σε μια προσπάθεια καταστολής των μαθητικών καταλήψεων, στην οποία οι μαθητές δίνουν απάντηση με την αποφασιστική τους στάση και το αναμφισβήτητο δίκιο των αιτημάτων τους.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση θεσμοθέτησε από πέρυσι την καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων, δίνοντας εντολή να γίνεται τηλεκπαίδευση μέσω Webex στα κατειλημμένα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί να μη δέχονται στην πλατφόρμα και να βάζουν απουσία στους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη. Η ΟΛΜΕ και πολλές ΕΛΜΕ έχουν πάρει απόφαση για απεργία - αποχή των εκπαιδευτικών από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις οι απουσίες από τα τηλεμαθήματα γίνονται μοχλός πίεσης για την αναστολή των κινητοποιήσεων, πόσο μάλλον που προστίθενται στις αυξημένες και φέτος απουσίες λόγω κρουσμάτων, καραντίνας, αναμονής για διαγνωστικά τεστ κ.ο.κ.

Βέβαια οι απόπειρες καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων δεν μένουν εκεί. Ενα ακόμα περιστατικό βίαιης καταστολής είδε το φως της δημοσιότητας στο 26ο Γυμνάσιο - Λύκειο (Μαράσλειο) στο Κολωνάκι. Στις αρχές της βδομάδας η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές μαθητών, ενώ στη συνέχεια, στα μέσα της βδομάδας, τον ρόλο του καταστολέα ανέλαβαν «αγανακτισμένοι γονείς», με τραμπούκικες συμπεριφορές ενάντια στους μαθητές, καταγράφοντας τα ονόματα των παιδιών που ήταν μέσα στην κατάληψη, σπάζοντας τα λουκέτα στις πύλες και τραυματίζοντας μαθητές.

Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο της Ιωνιδείου στον Πειραιά, οι μαθητές κατήγγειλαν ότι η διεύθυνση κάλεσε την αστυνομία για να τερματίσει τον αγώνα τους, καθώς είχαν πάρει απόφαση για κατάληψη. Τη στάση της διεύθυνσης καταδίκασαν χτες μαθητές της Ιωνιδείου από το βήμα της συγκέντρωσης στα Προπύλαια, όπου συμμετείχαν μαζικά μετά την κατάληψή τους, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Την άλλη φορά, αντί να μας στείλουν την αστυνομία, να μας στείλουν περισσότερους καθηγητές και να βρεθούν οι απαραίτητες αίθουσες, έτσι ώστε να μην είμαστε στοιβαγμένοι σε 27άρια τμήματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ