Σάββατο 15 Γενάρη 2022 - Κυριακή 16 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΜΑΘΗΤΕΣ
«Θέλουμε σχολεία ασφαλή και ανοιχτά!»

Δυναμικές κινητοποιήσεις την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις

«Κρούσματα χιλιάδες, μέτρα πουθενά, θέλουμε σχολεία ασφαλή και ανοιχτά» βροντοφώναξαν οι μαθητές που μαζικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας μέτρα προστασίας και ασφάλειας στα σχολεία, μέτρα κάλυψης των μορφωτικών κενών που έχουν δημιουργηθεί από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης και ανοιγοκλεισίματος των σχολείων καθώς και την κατάργηση αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων όπως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων.

Με συνθήματα όπως «Τέρμα στην κοροϊδία, πάρτε μέτρα για την πανδημία», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά», με τις πικέτες, τα πανό τους, με τρικάκια που πέταξαν και το σύνθημα «Δδώστε λεφτά για την Παιδεία» που έγραψαν στην άσφαλτο μπροστά από την πύλη του υπουργείου, οι μαθητές έκαναν τα αιτήματά τους να ακουστούν δυνατά, σε μια μέρα που εντοπίστηκαν άλλα 6.364 νέα κρούσματα στα σχολεία από τα self tests.

«Δεν έχετε χρόνο και Ινστιτούτα εκεί στα υπουργεία να κάνετε μια μελέτη να δείτε τι κενά έχουμε και να κάνετε μια ολική προσαρμογή της ύλης σε κάθε τάξη; Αλλά βρήκατε 400+ θέματα σε κάθε μάθημα για να δώσουμε εξετάσεις τον Ιούνη με την Τράπεζα Θεμάτων», σχολίασε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής, τονίζοντας: «Σαν μαθητές θέλουμε να δηλώσουμε πως θέλουμε ένα σχολείο που να μη μας αγχώνει, να μη μας καταπιέζει, να μη μας τσακίζει κάθε όνειρο. Που να μην παθαίνουμε κρίσεις πανικού όταν είναι να δώσουμε εξετάσεις, να μη δίνουν οι γονείς μας 1,2 δισ. ευρώ τον χρόνο για φροντιστήρια, όπως έγινε το 2020».


Τη στήριξή τους στα αιτήματα των μαθητών και στις κινητοποιήσεις τους με όποιον τρόπο επιλέγουν εξέφρασαν εκ μέρους των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά και ο γραμματέας της Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τις αποφάσεις εκπαιδευτικών σωματείων να μην προχωρούν οι εκπαιδευτικοί σε τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, για να ακολουθήσει από όλους το σύνθημα «Μαθητές, καθηγητές, ενωμένοι νικητές».

Οι μαθητές, συντεταγμένα, ξεκαθάρισαν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με όλες τις μορφές, τοπικές πορείες, συνελεύσεις, συντονιστικά, αποχές, καταλήψεις και ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την επόμενη βδομάδα.

Στο περιθώριο της κινητοποίησης, μια μεμονωμένη ομάδα πέρασε σε παρακείμενο χώρο του υπουργείου και πέταξε πέτρες και κροτίδες. Οι μαθητές, συγκροτημένα, παρέμειναν έξω από το υπουργείο συσπειρωμένοι στα μπλοκ της Συντονιστικής Επιτροπής, φωνάζοντας τα συνθήματά τους και καταδικάζοντας αυτήν την προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων.

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων απαίτησαν οι μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, με καταλήψεις και αποχές που πραγματοποίησαν την Παρασκευή. Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του 1ου και 2ου ΓΕΛ Συκεών, του 4ου - 5ου ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Καλαμαριάς που επίσης πραγματοποίησαν και συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο. Αντιπροσωπεία μαθητών των σχολείων Κορδελιού - Ευόσμου επέδωσε το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους σε εκπρόσωπο του δήμου, ενώ αντιπροσωπεία μαθητών του 13ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης επέδωσε το υπόμνημα με τα αιτήματα των μαθητών σε εκπρόσωπο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη εκπαιδευτικού(2023-04-05 00:00:00.0)
Αγωνιστικά διεκδικούν μέτρα για την ασφάλεια και τη μόρφωσή τους(2022-01-14 00:00:00.0)
Πολύμορφες πρωτοβουλίες από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές(2022-01-12 00:00:00.0)
Διεκδικούν μέτρα προστασίας σε σχολεία και πανεπιστήμια(2022-01-11 00:00:00.0)
«Πάρτε δασκάλους, καλύψτε τα κενά, οι συγχωνεύσεις θα μείνουν στα χαρτιά!»(2021-10-22 00:00:00.0)
Ελλείψεις και καταργήσεις τμημάτων σε ΕΠΑΛ(2013-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ