Σάββατο 15 Γενάρη 2022 - Κυριακή 16 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Αμέριστη η συμπαράσταση του ΚΚΕ στους 8 απολυμένους του ΚΤΕΛ

Στο νησί βρέθηκε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ, καταγγέλλοντας και τις προβοκάτσιες της διοίκησης της επιχείρησης

Από τη συνέντευξη Τύπου του Ν. Καραθανασόπουλου
Από τη συνέντευξη Τύπου του Ν. Καραθανασόπουλου
Την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, του Σωματείου Οδηγών & Προσωπικού ΚΤΕΛ καθώς και των 8 απολυμένων από την επιχείρηση εργαζομένων, απαιτώντας την επιστροφή τους στη δουλειά, εξέφρασε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, ο οποίος την Παρασκευή βρέθηκε στο νησί.

Επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, στην οποία συμμετείχε και ο Τάκης Στρούζας, Γραμματέας της ΤΕ Ζακύνθου, συναντήθηκε με τις διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου Οδηγών αλλά και με απολυμένους, ενώ παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Στάθηκε στην Ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή το ΚΚΕ, αναδεικνύοντας ότι και οι τελευταίες απολύσεις είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων, το νομοθετικό πλαίσιο των οποίων, είτε αυτό ψηφίστηκε την περίοδο των μνημονίων είτε στη συνέχεια, δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας.

«Γι' αυτόν τον λόγο και επιτίθενται στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στοχεύοντας να το τσακίσουν, κάτι το οποίο τους λέμε, δεν θα περάσει», είπε. Αναφέρθηκε και στις «δικαιολογίες» του ΚΤΕΛ για τις απολύσεις, αποκαλύπτοντας ότι όχι μόνο δεν έχει μείωση του μεταφορικού αντικειμένου του, όπως υποκριτικά επικαλείται η διοίκησή του, αντιθέτως μέσα από τη δημιουργία θυγατρικής επιχείρησης επεκτείνει τη δραστηριότητά του στον τουρισμό, απασχολεί εργαζόμενους με μειωμένα εργασιακά δικαιώματα και ταυτόχρονα αυξάνει τα κέρδη του.

Σχολίασε ότι για τα παραπάνω μεγάλες είναι και οι ευθύνες των ελεγκτικών μηχανισμών και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που είναι αρμόδια για τα σχολικά δρομολόγια (τα οποία εκτελεί η θυγατρική του ΚΤΕΛ αν και τα αναλαμβάνει το ΚΤΕΛ), καλώντας ταυτόχρονα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλείς συγκοινωνίες που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες.

Καυτηρίασε δε το μίσος που επιδεικνύει η διοίκηση του ΚΤΕΛ απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι οι αντιδράσεις στις απολύσεις προκλήθηκαν από τη «μονοθεματική συμπεριφορά» ΕΚ Ζακύνθου και Σωματείου Οδηγών, αλλά και την απαράδεκτη και προβοκατόρικη συσχέτιση ζημιών που σημειώθηκαν σε λεωφορεία με τη δράση των συνδικαλιστικών φορέων. «Λέμε καθαρά ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και η πάλη των εργαζομένων δεν έχουν καμιά σχέση με τέτοιες ενέργειες», τόνισε, προσθέτοντας ότι τα λεωφορεία είναι εργαλεία, χρειάζονται για δρομολόγια και δεν συμφέρει κανέναν να μη λειτουργούν.

Στάθηκε και στην αλληλεγγύη δεκάδων συνδικαλιστικών φορέων που απαιτούν την επαναπρόσληψη των 8 απολυμένων και στέκονται απέναντι στις προβοκάτσιες της διοίκησης του ΚΤΕΛ.

Σημειώνεται ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζακύνθου καλεί τη δημοτική αρχή να συζητηθεί το θέμα των απολυμένων και των δρομολογίων στο νησί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στο νησί από το ΕΚ Ζακύνθου και το Σωματείο Οδηγών απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις, ενώ έως και σήμερα πάνω από 40 εργατικοί συνδικαλιστικοί φορείς έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ