Σάββατο 15 Γενάρη 2022 - Κυριακή 16 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «HILTON»
Σε κινητοποιήσεις για τις θέσεις εργασίας

Σε κινητοποιήσεις με αίτημα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματός τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «HILTON», μπροστά στα σχέδια της εργοδοσίας να τους οδηγήσει σε «οικειοθελείς» αποχωρήσεις, δηλαδή στην ανεργία.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία, «ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ», έχει επίσημα ανακοινώσει ότι στις 31 Γενάρη θα διακοπεί η λειτουργία του ξενοδοχείου προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες εκτεταμένης ανακαίνισης. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών και την επαναλειτουργία της μονάδας στα τέλη του 2024. Στο μεταξύ, η εταιρεία δεν έχει καμία πρόθεση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα των 350 εργαζομένων, καλώντας τους να επιλέξουν τον δρόμο της «εθελούσιας αποχώρησης».

Σε μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση της εργοδοσίας και αποφάσισαν πρόγραμμα κινητοποιήσεων για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους: Τη Δευτέρα 17 Γενάρη, στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από το ξενοδοχείο. Την Παρασκευή 21 Γενάρη, νέα στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.) και συγκέντρωση στη 1 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας. Στο πλευρό τους βρίσκεται το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ