Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑ
Απαιτούν έκτακτη οικονομική ενίσχυση και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας

Σήμερα η συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου. Στο πλευρό των εργαζομένων σωματεία από Αττική και Στερεά Ελλάδα

Αγωνιστικά αποχαιρετούν τον χρόνο που φεύγει οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με το Σωματείο να καλεί σε συγκέντρωση ενημέρωσης και αλληλεγγύης, σήμερα, Πέμπτη 30 Δεκέμβρη, στις 12 μ., στην πύλη του εργοστασίου.

Η συγκέντρωση αποτελεί έναν ακόμη αγωνιστικό σταθμό στον δίχρονο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, παλεύοντας για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της επιχείρησης, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Παράλληλα, το Σωματείο Εργαζομένων διεκδικεί την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο ύψος ενός μισθού προκειμένου να «ανασάνουν» οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους τις μέρες των γιορτών.

Αντιπροσωπείες από σωματεία και Εργατικά Κέντρα από τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική αναμένεται να παραβρεθούν και στη σημερινή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και παράλληλα να εκφράσουν για μία ακόμη φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων.

«Η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, η διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, ο εκσυγχρονισμός και η παραπέρα ανάπτυξή της με ταυτόχρονη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν είναι ξεκομμένα αιτήματα. Αποτελούν ένα συνολικό πακέτο που δίνει απαντήσεις στην αγωνία και τα προβλήματα των εργαζομένων, τόσο για το σήμερα όσο και για το αύριο. Για τα αιτήματα αυτά, για την εργασία και τη ζωή μας, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους», αναφέρει στον «Ριζοσπάστη» ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας.

Σημειώνει επίσης ότι δύο χρόνια μετά την ένταξη της ΛΑΡΚΟ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, το εργοστάσιο και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις υπολειτουργούν, χωρίς συντήρηση, χωρίς παραγωγή. «Στις επαφές και συναντήσεις που είχαμε με την κυβέρνηση, τόσο παλαιότερα όσο και τις τελευταίες μέρες, τα σωματεία αναδείξαμε την περαιτέρω απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης να την οδηγήσει σε εκποίηση μέσω της εκκαθάρισης. Αναδείξαμε επίσης ότι αν η παραγωγή ήταν κανονική, με βάση τις σημερινές τιμές του νικελίου, η ΛΑΡΚΟ θα ήταν κερδοφόρα», τονίζει.

Και προσθέτει: «Σε αυτά τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που βάζουν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση δεν δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις. Αφήνει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να ζουν δύο χρόνια τώρα με την ανασφάλεια για το αύριο, αφήνει τη ΛΑΡΚΟ να απαξιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο. Εμείς θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας, έχοντας στο πλευρό μας τους εργαζόμενους και τον λαό που όλο αυτό το διάστημα συμπαραστέκονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ