Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ «AVRAMAR»
Καταγγέλλει την παραβίαση ρεπό ακόμα και τα Χριστούγεννα και τις κόντρα βάρδιες

Την καταπάτηση των δικαιωμάτων και του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων στη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας της «Avramar» στην Καστέλλα Εύβοιας καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΣΕΛΑΝ (όμιλος «Avramar»). Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου, η εργοδοσία, παραβιάζοντας για άλλη μια φορά και τα ελάχιστα απομεινάρια εργατικής νομοθεσίας, τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων ανάγκασε εργαζόμενους που είχαν ρεπό να πάνε για δουλειά στις 4 το πρωί.

«Οχι μόνο είναι απαράδεκτο να φεύγουν από τα σπίτια τους μέσα στις γιορτές εργαζόμενοι που έτσι και αλλιώς τις μισές αργίες δουλεύουν, αλλά υπάρχουν και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας. Ενας συνάδελφος σε 15 μέρες έχει μόλις ένα ρεπό, ενώ άλλος ξαναήρθε το απόγευμα για τη βάρδιά του. Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Εργαζόμενοι αρκετές φορές έχουν αναγκαστεί να έρθουν για λίγες ώρες δουλειάς στο ρεπό τους, ή ακόμα και να έρθουν για δουλειά λίγες ώρες αφού σχολάσουν», τονίζει το Σωματείο.

Προσθέτει δε πως δεν αποτελεί δικαιολογία η επίκληση της εργοδοσίας ότι γίνεται προσπάθεια εναρμόνισης της παραγωγής με τα δρομολόγια μεταφοράς, καθώς όπως αναφέρει το Σωματείο, τα δρομολόγια θα έβγαιναν αν υπήρχε το απαραίτητο προσωπικό. Τονίζει μάλιστα ότι η εργοδοσία όχι μόνο δεν προσλαμβάνει οδηγούς, αλλά μεθοδεύει και την περαιτέρω χειροτέρευση των ήδη πολύ άσχημων εργασιακών συνθηκών όσων οδηγών υπάρχουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ