Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ»
Στηριζόμενοι στην αλληλεγγύη συνδικάτων και φορέων υπερασπίζονται το σωματείο τους

Κινητοποίηση με σωματεία και φορείς από τη Βόρεια Αθήνα ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησης από την εργοδοσία

Από την κινητοποίηση αλληλεγγύης στο νεοσύστατο σωματείο στην επιχείρηση «Γευσήνους»
Από την κινητοποίηση αλληλεγγύης στο νεοσύστατο σωματείο στην επιχείρηση «Γευσήνους»
Με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης στο Κρυονέρι, σωματεία και φορείς από την ευρύτερη περιοχή του Βόρειου Τομέα Αθηνών διατράνωσαν τη συμπαράστασή τους στο νεοϊδρυθέν Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Γευσήνους ΑΒΕΕ».

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση προχώρησαν στη σύσταση επιχειρησιακού σωματείου προκειμένου να οργανωθούν και να παλέψουν για «να μπει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία, στις απλήρωτες υπερωρίες, στους χαμηλούς μισθούς και στην εντατικοποίηση της εργασίας», όπως τονίζει η νεοσύστατη συνδικαλιστική οργάνωση. Ωστόσο, πριν καλά καλά κυκλοφορήσει η πρώτη αυτή ανακοίνωση, η εταιρεία επιδόθηκε σε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, με πιέσεις για να ανακαλέσουν τις υπογραφές τους, με στόχο να μπουν εμπόδια στη σύσταση του Σωματείου.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, μάλιστα, τα μέλη του Σωματείου προχώρησαν και σε νέες εγγραφές εργαζομένων από την παραγωγική μονάδα, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για τη πορεία του Σωματείου μαζί τους. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι Διοικητικών Συμβουλίων από σωματεία και φορείς της περιοχής, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στους εργαζόμενους και στο Σωματείο τους. Τη σημασία της οργάνωσης των εργαζομένων υπογράμμισε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής, ενώ τον λόγο πήραν επίσης ο Γιώργος Τσιμπουκάκης, πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων «Γευσήνους ΑΒΕΕ», και ο Δημήτρης Μπαλαούρας, πρόεδρος του Παραρτήματος Βορείων Προαστίων του κλαδικού Συνδικάτου.

Την απόφαση των εργαζομένων στη «Γευσήνους», μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μαζικής εστίασης στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν σωματείο, έχει χαιρετίσει και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλώντας όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν την εργοδοσία, «που προσπαθεί να σπάσει την οργάνωση των εργαζομένων» με απειλές και τρομοκρατία, και να σταθούν αλληλέγγυα «στην προσπάθεια να δυναμώσουν τα σωματεία, να γίνουν περισσότερα σε κάθε περιοχή και χώρο δουλειάς».

Ανοιξαν τον δρόμο για την επιστροφή των απολυμένων στη δουλειά

Τον δρόμο για την επιστροφή των απολυμένων συναδέλφων τους στη δουλειά άνοιξαν με τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Melia Athens». Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι μαζί με το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής προχώρησαν σε νέα συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας. Είχαν προηγηθεί μία ακόμα απεργία στις 20 Δεκέμβρη και μία στάση εργασίας στις 24 Δεκέμβρη, με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Στη συνάντηση που έγινε, η αντιπροσωπεία των εργαζομένων έθεσε εκ νέου το αίτημα να επιστρέψουν στη δουλειά οι πέντε συνάδελφοί τους που απολύθηκαν το τελευταίο διάστημα. Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας δεσμεύτηκαν προφορικά για την επιστροφή των απολυμένων και όρισαν νέα συνάντηση στις 4 Γενάρη, με θέμα τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε επιφυλακή και ετοιμότητα προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα για να επιστρέψουν οι απολυμένοι στη δουλειά άμεσα και με όλα τα δικαιώματά τους. Στην κατεύθυνση αυτή ετοιμάζονται να δώσουν αγωνιστική συνέχεια μπροστά στη νέα συνάντηση, την Τρίτη 4 Γενάρη. Την ίδια μέρα έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ