Τετάρτη 19 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Καταγγέλλουν την περαιτέρω απαξίωση και σχεδιάζουν συνέχιση του αγώνα

Σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις βρίσκονται τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, απαιτώντας από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα απαντήσεις για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της εταιρείας, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Την ερχόμενη Παρασκευή 21 Γενάρη στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συντονιστικού των Σωματείων, ενώ την Παρασκευή 28 Γενάρη θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου της Λάρυμνας, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις εξελίξεις και να πάρουν τις αποφάσεις τους για τη συνέχεια.

Παράλληλα, το Σωματείο της Λάρυμνας σημειώνει την περαιτέρω απαξίωση της επιχείρησης τα τελευταία δύο χρόνια εκκαθάρισης, κι αυτό παρά το γεγονός ότι είτε έμμεσα είτε άμεσα στα ταμεία της εταιρείας έχουν εισρεύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Προσθέτει ότι Σωματεία και εργαζόμενοι είχαν προβλέψει και επισημάνει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, και ότι ακόμα και σήμερα τα Σωματεία συνεχίζουν να κάνουν προτάσεις για να μπει ξανά η ΛΑΡΚΟ σε λειτουργία.

Στο πλαίσιο αυτό, απαιτεί να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ακόμα κι αυτών που εργάζονται με καθεστώς εργολαβίας, καθώς και να «απεγκλωβιστούν» εργαζόμενοι που έχουν κλείσει 40 χρόνια στη βαριά βιομηχανία, έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους και δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη.

Απλήρωτοι οι εργολαβικοί

Την ίδια στιγμή το Επιχειρησιακό Σωματείο της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας καλεί την κυβέρνηση και την ειδική εκκαθάριση να λύσουν άμεσα το πρόβλημα με την καθυστέρηση στη μισθοδοσία των εργαζομένων στην εργολαβική εταιρεία «ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ», καθώς και να λάβουν όλα τα μέτρα έτσι ώστε να μην καθυστερήσει η μισθοδοσία όσων εργάζονται απευθείας στη ΛΑΡΚΟ.

Να πληρωθούν άμεσα οι εργολαβικοί εργαζόμενοι απαιτεί σε ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, καλώντας τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους συσπειρωμένοι στα Σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ